Reizen

Voor de rijken onder ons: dit zijn de 10 duurste steden ter wereld!

Jaro875 views
duurste-steden

De meeste mannen gaan liever op stedentrip naar goedkope steden. Hoe meer bier je kunt kopen voor je euro’s, hoe beter toch? Er zijn echter ook mannen met een goedbetaalde baan, die zich tijdens een stedentrip het liefst tussen de welvarende mensen begeven. Dan is een stad als Budapest natuurlijk geen aanrader… Welk steden wel? Wij hebben de 10 duurste steden ter wereld op een rijtje gezet!

Duurste steden ter wereld

The Economist Intelligence Unit onderzoekt ieder jaar welke steden het duurst van de wereld zijn. Er wordt rekening gehouden met verschillende kosten. Denk bijvoorbeeld aan de huurprijzen, elektriciteitsprijzen, maar ook het tarief van de kapper en de prijs van een auto. Er wordt met al deze zaken rekening gehouden en aan de hand van een berekening wordt een top 10 opgesteld. Hieronder de topt 10 duurste steden ter wereld in 2019!

10 Tel Aviv, Israël

De Israëlische stad Tel Aviv is weliswaar prachtig, maar ook heel duur! De stad staat bekend om zijn rijke historie, culturele hoogtepunten én lekkere eten. Maar dat laatste is ontiegelijk duur in Tel Aviv. Overal in de stad vindt je heerlijk luxe eettentjes, maar hiervoor moet je diep in de buidel tasten. Zo betaal je voor een menu bij de Mc Donalds al 12 euro. Wil je graag in een restaurant uit eten? Dan ben je vaak rond de 20/30 euro per persoon kwijt.

9 New York, Verenigde Staten

Op nummer negen vinden we de meest bezochte stad van de Verenigde Staten: New York. Met name taxiprijzen, musea en andere activiteiten kosten veel geld. Het eten daarentegen valt best mee. Overal vind je eettentjes, zowel gezond als ongezond en de porties zijn veel groter dan in Europa. Een doggybag is dan ook geen overbodige luxe!

8 Kopenhagen, Denemarken

Scandinavië staat bekend om de prachtige natuur, leuke steden en de hoge prijzen. Dit laatste is ook in Kopenhagen het geval. Zo betaal je voor een driegangendiner voor twee personen al gauw 100 euro. Een flesje Heineken in het café kost je meer dan vijf euro en ook een cappuccino is duurder dan vijf euro.

duurste-steden-2

Lees ook: 4 onbekende bestemmingen voor een ontspannen zomervakantie!

7 Seoul, Zuid-Korea

Van Denemarken gaan we naar de andere kant van de wereld: Seoul. Deze Zuid-Koreaanse stad staat op de zevende plaats van deze lijst. Waar de prijzen in Zuid-Oost Azië erg laag liggen, is dit in Seoul wel anders… De hotelprijzen liggen weliswaar redelijk laag (vanaf 30 euro per nacht), maar met name de supermarkten zijn verschrikkelijk duur. Ook dranken in een restaurant zijn vrij prijzig, maar de maaltijden vallen wel mee.

6 Osaka, Japan

We blijven nog even in Azië, want op plek 6 vinden we de Japanse stad Osaka terug. Deze stad is natuurlijk bekend van de indrukwekkende kersenbloesems in de stad. Ook staat deze stad bekend om de relatief hoge prijzen. Hoe duur is het in Osaka? Ten eerste is het (openbaar) vervoer erg prijzig en daarnaast zijn ook de restaurants redelijk duur. Wat betreft accommodaties valt het gelukkig wel mee. Met name via Airbnb kun je redelijk goedkoop overnachten in Osaka.

5 Genève, Zwitserland

Het mag geen verrassing zijn dat Genève op nummer 5 van deze lijst staat. Deze Zwitserse stad staat bekend om de hoge prijzen, luxehotels én dure juwelen. Eigenlijk is alles hier een stuk duurder dan in Nederland. Voor een flesje Heineken op het terras betaal je hier maar liefst zes euro(!).

4 Zürich, Zwitserland

We blijven nog even in Zwitserland, want op de vierde plek staat Zürich. Hotelovernachtingen vind je in deze stad vrijwel niet onder de 80 euro (1 persoonskamer) en een Big Mac menu kost je maar liefst 12 euro. Ook de supermarkten zijn hier onbetaalbaar. Zo betaal je voor een dozijn eieren vijf euro en een kilo kipfilet kost je maar liefst 22 euro.

3 Hong Kong, China

Op de derde plek vinden we de Chinese stad Hong Kong. In Hong Kong is het voor toeristen weliswaar redelijk betaalbaar, maar de vaste lasten van de mensen die hier wonen zijn erg hoog. Zo betaal je gemiddeld 2.000 euro huur voor een 1-persoons appartement in de stad (!). Daar zou je in Nederland toch een wat ruimer appartement voor kunnen huren!

2 Parijs, Frankrijk

Op nummer twee van deze lijst vinden we Parijs. Dit is ook gelijk de duurste Europese stad. Wie denkt aan Parijs, denkt natuurlijk aan luxe. Vele wereldberoemde modeketens zijn hier gevestigd en ook vind je hier de beste restaurants ter wereld. Daar betaal je logischerwijs ook wat meer voor. Ook de hotels zijn erg duur, maar via Airbnb kun je soms een goedkope accommodatie scoren!

1 Singapore, Singapore

Wat is nu de duurste stad ter wereld in 2019? Op de eerste plek staat Singapore. Voor deze stad geldt ook: met name voor de inwoners is het hier erg duur. Als toerist kun je hier nog best goedkoop vertoeven. Zo betaal je voor een 1 sterren hotel gemiddeld 20 euro per nacht en kun je al een Big Mac menu scoren voor 4,50 euro. Met name (buitenlands) bier is hier erg duur.

duurste-steden-3

En? Wat vond je van deze lijst? Welke stad miste je? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response