SportLifestyleReizen

Voor jouw bucketlist: de Elfstedentocht op de fiets!

Redactie MannenNieuws1094 views
Elfstedentocht op de fiets

Jaarlijks kijken we met schaatsexperts en liefhebbers uit naar de Elfstedentocht; een bijna 200 kilometer lange schaatstocht over natuurijs. De Elfstedentocht wordt ook wel De Tocht der Tochten genoemd en je kunt deze niet alleen schaatsend afleggen, maar ook met de fiets! Kom gezellig fietsen door Friesland. Deze tocht is perfect om te ondernemen als heerlijke fietsvakantie in eigen land. Over een afstand van circa 255 km geniet je van het weidse Friese land. Fiets je mee?

Waar je aan moet denken

Vergeet niet je windjack en regenbroek mee te nemen wanneer je de Elfstedentocht op de fiets gaat realiseren. Zorg ook voor voldoende eten en drinken voor onderweg, je komt langs genoeg eetgelegenheden en winkeltjes maar het is prettiger om hier niet van afhankelijk te zijn. Denk je ook aan het afsluiten van een fietsverzekering? Zo ben je altijd goed verzekerd bij diefstal en schade. Met de fietsverzekering van Centraal Beheer zijn ook de accessoires van je fiets standaard meeverzekerd. Zet een EHBO-setje en gereedschap om kleine reparaties uit te voeren ook alvast op je paklijst, dan begin je met een goede voorbereiding aan deze mooie tocht.

Prachtige fietsroutes door Friesland

Tijdens deze fietsvakantie maak je Friesland mee op de mooiste manier die je je maar kunt wensen. Je fietst langs Friese steden en meren en geniet met volle teugen van de stralende omgeving. Het waterrijke Friesland leent zich dus niet alleen voor schaats- en zeiltochten, maar ook voor prachtige fietsroutes is het een aanrader om naar Friesland te gaan. De goed gemarkeerde fietspaden en routes zorgen ervoor dat je alle elf Friese steden bezoekt. Ook fiets je langs het indrukwekkende merengebied: een pareltje!

Fietsvakantie

Er zijn verschillende routes en arrangementen mogelijk, veel reizen worden aangeboden met hotel inclusief bagagevervoer. Misschien prettig om te weten als je hier graag gebruik van zou willen maken. Bij een 7-daagse trektocht zal de dagafstand tussen de 33 en 55 kilometer liggen. Een mooie afstand om op een ontspannen manier af te leggen, terwijl je Friesland vanaf je fiets kunt bewonderen. Van tevoren trainen om deze fietsvakantie te overbruggen is geen must, maar regelmatig even lekker op de fiets stappen is wel aanbevolen. Dat maakt de vakantie nog aangenamer en de spierpijn overbodig. Begin bijvoorbeeld met fietsen naar je werk!

Bucketlist

Staat een fietsvakantie nog altijd op je bucketlist? Dan kunnen we je deze fietstocht met veel plezier aanbevelen. Bovendien krijg je gegarandeerd lof en een complimentenregen op verjaardagen wanneer je vertelt dat je toch echt de Elfstedentocht hebt uitgereden…

Leave a Response