Fashion

Waar kun je op letten wanneer je een nieuwe portemonnee gaat uitzoeken?

Dion1451 views
Herenportemonnees hebben vaak stemmige kleuren.

Er zijn producten die je met plezier nieuw koopt, en er zijn producten die je pas aanschaft wanneer je iets dringend moet vervangen. Portemonnees zijn zo’n product waar je eigenlijk een beetje van baalt als er een nieuwe van moet kopen, want het betekent dat je oude vertrouwde knip het begeven heeft. Maar zo hoef je het niet te bekijken. Je kunt een nieuwe portemonnee kopen ook zien als een kans om iets moois voor jezelf te aan te schaffen waar je een aantal jaar plezier van gaat hebben. Maar waar kun je op letten wanneer je een nieuwe portemonnee gaat uitzoeken? Wij zetten het een en ander op een rijtje voor je.

Hoe blij was je met oude?

Het moment waarop je een nieuwe portemonnee moet gaan uitzoeken is ook het perfecte moment om de analyseren hoe gelukkig je was met je oude portemonnee. Waren er onderdelen aan die je heel prettig vond en graag ook in je nieuwe knip terugziet? Zaten er ook onhandige dingen aan die je liever anders zou willen hebben? Misschien heb je meer vakjes voor pasjes nodig. Misschien wil je een rits in plaats van een drukknoopje voor je muntenvakje. Nu is je kans om de perfecte, praktische portemonnee voor jou te kopen.

Let op het verschil tussen dames- en herenportemonnee

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je de knip trekt en het commentaar krijgt dat je een damesportemonnee hebt. Dames hebben over het algemeen een aanzienlijk grotere portemonnee, met veel ruimte voor bijvoorbeeld foto’s en bonnetjes. Ondanks het feit dat sommigen van ons mannen die ook wel graag kwijt zouden willen kunnen in onze knip, wordt de grote, rechthoekige portemonnee toch vooral met dames geassocieerd. Herenportemonnees hebben doorgaans ook geen opvallende kleuren. Vaak blijft de keuze beperkt tot zwart, bruin, grijs, cognac of donkerblauw, waarbij cognac bij uitstek een kleur is voor voornamelijk herenportemonnees. De meer opvallende kleuren, zoals rood en paars, zie je dan vooral bij damesportemonnees.

Damesportemonnees zijn vaak groter en rechthoekig.

Materiaal

In deze tijd waarin duurzaamheid een steeds grote wordend thema is, is het materiaal waarvan producten zijn gemaakt een grotere factor in beslissingen geworden. Traditioneel denk je bij een portemonnee aan leer, en wellicht is je huidige portemonnee daar ook van gemaakt. Maar misschien ben je inmiddels vegetariër of veganist geworden, of wil je in ieder geval de productie van leer niet ondersteunen. Dan is het goed om te weten dat er nog verschillende andere materialen zijn waar je uit kunt kiezen, namelijk polyester, polyamide, nylon, ribstof, polycarbonaat en natuurlijk kunstleer. Daarnaast bestaan er inmiddels ook kaarthouders van aluminium.

Goedkoop is duurkoop

Het is een oneindig cliché, maar in de regel is het zo dat goedkoop duurkoop is. Voor vijf euro koop je geen portemonnee waar je een paar jaar mee doet zonder dat er van alles aan kapot gaat. Juist omdat een portemonnee toch een soort van dagelijkse basisbehoefte is waar je van op aan wilt kunnen en lang plezier van wil kunnen hebben, is het verstandig om verder te kijken dan naar wat het goedkoopst is. In een stevige kwaliteitsportemonnee zit uiteindelijk je geld ook veiliger opgeborgen dan in een goedkope portemonnee. En daar gaat het eindelijk toch maar om.

Leave a Response