FeaturedSport

Waarom Crossfit? Wij hebben 10 redenen verzameld!

Danny Bijl1165 views
Crossfit

Crossfit is de nieuwe uit Amerika overgevlogen sporthype, het is dé manier om vele facetten van sport te combineren. Zo werk je aan je uithoudingsvermogen, kracht en spiermassa. We hebben voor jou tien redenen verzameld waarom je vandaag nog moet beginnen met Crossfit.

Crossfit

Crossfit is leuk!

Veel mensen zijn opzoek naar leuke manieren om aan voldoende lichaamsbeweging te komen. Wat we vaak merken is dat wanneer mensen voor het eerst gaan fitnessen enorm gemotiveerd zijn. Weken of maanden later vervalt die motivatie en wordt het steeds lastiger om naar de sportschool te gaan. Zoek daarom een sport of activiteit die je echt leuk vindt en daarom lang kan en wil volhouden.

Met Crossfit isoleer je niet

Je traint niet maar één of twee spiergroepen. Met een bezoek van de sportschool probeer je tijdens je work-out je spieren te isoleren. We krijgen vaak vragen van mensen die het lastig vinden om spieren echt goed te isoleren. Met Crossfit is dit geen probleem. Omdat Crossfit geen bodybuilding is of cardio, train je je gehele lichaam. Je merkt al snel dat je sterker wordt.

Crossfit als community

Stap in een echte community. Veel Crosfitters komen uit de sportschool en verbazen zich er over hoe tof crossfit kan leiden tot sociale contacten. Waar je in de sportschool maar in je eentje bezig bent, werk je met Crossfit samen een uitdaging waarin je elkaar kunt pushen tot het uiterste. Door het sociale aspect van Crossfit houden mensen hun uitdagingen vaak langer vol.

Concurrentie

Je wilt altijd beter zijn dan je buurman, ook met Crossfit. Zoals gezegd werk je Crossfit af in groepsverband. Diep in ons schuilen natuurlijk nog steeds de Alpha-mannetjes, die sterker, sneller en krachtiger willen zijn dan de buurman. Door deze vorm van ‘concurrentie’ maak je snel stappen en bereik je eerder jouw doelen!

Train met gewichten

Voor mensen die vroeger verslaafd waren aan cardio is het misschien even schrikken, maar Crossfit doe je ook met gewichten. De combinatie van krachttraining (mits goed uitgevoerd) en cardio zorgt voor een versnelde hartslag, wat uiteindelijk weer zorgt voor een hogere vetverbranding. En dat willen we allemaal natuurlijk.

Techniek en Coaching

Goede Coaching. Waar vele beginners, of in de sportschool of thuis met de hometrainer, eigenlijk niet echt weten wat ze aan het doen zijn heb je met Crossfit altijd de tips van de meer gevorderde Crossfitters en/of instructeurs. We kennen allemaal de beelden vanuit de sportschool waar we onervaren gasten oefeningen totaal verkeerd zien uitvoeren, waardoor ze of niet trainen, een apparaat slopen of hun eigenlijk verkeerd belasten, met Crossfit hoeft dit niet. De techniek bij Crossfit staat hoog in het vaandel, zorg dat je dus altijd de oefeningen goed uitvoert.

Geen excuses of smoesjes meer mogelijk

‘Ik heb vandaag geen tijd om een uurtje naar de sportschool te gaan’, dit citaat hebben we allemaal wel eens gehoord of zelfs gebruikt. Met Crossfit is dat smoesje verleden tijd. Het Crossfit programma neemt over het algemeen maar 20 minuten in beslag. En zeg nou eerlijk, kun jij geen 20 minuten van je dag besteden aan het sterker maken van jezelf?

Nog meer gezondheidsvoordelen

Door het leuke programma, de korte tijd en de vaak lage kosten ga je merken dat het makkelijk is om vol te houden. Het voordeel van veel lichaamsbeweging is niet alleen dat je sterkere spieren krijgt, of je beter voelt, maar je bevordert ook je botsterkte.

Met Crossfit train je alles. Er zijn acht verschillende categorieën waarop wordt gelet, dat zijn: balans, kracht, flexibiliteit, snelheid, (hart/longen) uithoudingsvermogen, coördinatie en behendigheid.

Met Crossfit van je Stress af

Sport je stress eraf! Dat stress niet goed voor je is, weten we allemaal wel. Het beoefenen van Crossfit zal de stress verlichten, dit door de endorfine die vrijkomt in het lichaam.

Er zijn dus genoeg redenen om aan de slag te gaan!

Leave a Response