Reizen

Waarom een weekje Ierland heus wel hip kan zijn

Redactie MannenNieuws1035 views
Natuur in Ierland

Wanneer we het over Ierland hebben, denken we spontaan aan de pilaren van Giant’s Causeway, aan de bijzondere sfeer in Phoenix Park en aan een wandeling doorheen Titanic Belfast. Mooie instagramplaatsjes zijn er altijd wel te schieten, maar in het “saaie Ierland” heeft een eigentijdse man toch helemaal niks te zoeken?

Niks is minder waar. Want Ierland is razend hip, ook voor stoere heren en eigentijdse techneuten. Ierland is nu eenmaal veel meer dan sfeer, geschiedenis en natuur. En dat zeggen we niet zomaar. Want je beleeft er het verhaal van Game of Thrones, je gaat uit eten in tenten waar je met Bitcoin mag betalen en terwijl je vliegt over unieke vergezichten, wordt de culturele toekomst er voor jou geschreven.

Speel jouw eigen Game of Thrones

Game of Thrones, de recordverpulveraar van HBO, weet fans al langer te bekoren. Maar wist je ook dat dat de meeste locaties van de Seven Kingdoms zich in Noord-Ierland bevinden? Hier weet je dat je moet opletten, want je wilt geen schrikwolf tegen het lijf lopen terwijl je slentert door Haunted Forest. Hier bezoek je Inch Abbey, waar de Oorlog van de Vijf Koningen echt losbarstte. Hier geniet je van het uitzicht over Portstewart Strand waar Ellaria met de Zandslangen samenspande om zo de strijd met de Lannisters aan te gaan.

Ierland is een plaats waar oeroude natuur en cultuur elkaar in harmonie ontmoeten. Maar in tegenstelling tot wat sommigen denken, hoeft cultuur echt niet naar het verleden te wijzen. Nee, Game of Thrones mogen we terecht tot ons hedendaags cultureel erfgoed rekenen. Of niet soms?

Ierland natuur

Surfen aan de Crypto Coast

Het mooiste strand van Ierland? Dat moet wel Inchydoney zijn. Op een zomerse dag liggen de bootjes er in elkaars vaarwater, terwijl toeristen verrukking vinden aan het Blue Flag-strand. En dat allemaal terwijl de groene omgeving je omhelst.

Maar ook surfen kan je in Ierland doen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Ireland’s Crypto Coast verwelkomt digitale surfers maar al te graag. Het is natuurlijk geen echte kustlijn, maar een samenwerking tussen digitale pioniers die er zich gevestigd hebben om samen de wereld te veranderen. Volgens sommigen zouden de Ierse fiscale regels een en ander verklaren. Zij vliegen waarschijnlijk ook met Ryanair. Anderen geven dan weer aan dat Ierland nu eenmaal de toegangspoort is naar Europa, Amerika én het Midden-Oosten.

Hoe dan ook kan je er deelnemen aan lezingen waar men het heeft over zaken zoals de blockchain en de veiligheid van Bitcoin robots. Maar bovendien vind je er crypto ATM’s en kan je in Dublin wel meer tenten aantreffen waar je gewoon jouw cryptowallet mag gebruiken. En dat maakt Ierland ook heel populair bij techneuten die hun tijd ver vooruit zijn. Ierland met een historische dinosaurus vergelijken? Dan ben je helemaal mis! Laat dat duidelijk zijn.

Ierland met een adelaarsblik overzien

Toegegeven: zelfs bij hedendaagse globetrotters houdt het natuurschoon de voetjes maar moeilijk op de grond. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn, want avonturiers trekken steeds vaker naar Ierland om het letterlijk met een adelaarsblik te overzien. Tandemsprongen, waarbij je met z’n tweetjes een vrije val van ruim dertig seconden te verduren krijgt, worden er steeds populairder. De prijzen verschillen weinig van deze in Nederland, terwijl je er natuurlijk wel veel meer mag aanschouwen.

Is zo’n waaghalzerij voor jou te gek voor woorden? Geen zorgen. Wat dacht je ervan om met een helikopter over de Araneilanden te vliegen? Of verkies je eerder een vlucht over de Kliffen van Moher, waar je duizenden jaren geologie voor jouw ogen ziet opduiken? Of waar Perkamentus en Harry Potter sporadisch eens ‘verschijnselen’. Hedendaagse cultuur, weet je nog wel? Maar geen zorgen. Met zo’n uitzicht zal je vast wel ogen trekken alsof je Hij Die Niet Genoemd Mag Worden voor je op ziet doemen. En ja, ook wij jonge mannen kunnen al eens terugblikken op het nostalgisch gevoel dat Harry ons nog steeds weet te bezorgen. Daar hoeft echt niks mis mee te zijn.

Heb jij Ierland al bezocht en ken je enkele andere hedendaagse hotspots die razend leuk zijn? Dan horen we er graag meer over. Laat het ons even weten in de reacties onderaan deze pagina.

Leave a Response