Lifestyle

Waarom ieder jongetje vroeger brandweerman wilde worden

Redactie MannenNieuws1440 views
Brandweerman

Grote mannen in stoere pakken die met loeiende sirenes op de brand af schieten. Helm op, brandslang in de hand en klaar om de brand te blussen. Zijn er mensen of dieren in gevaar? Dan schieten die stoere brandmannen zonder twijfel het gebouw in om levens te redden. Het is niet gek dat ieder jongetje vroeger het liefste een opleiding voor de brandweer zou willen volgen. Maar waarom voelt ieder jongetje nu die drang om ook zo’n stoere, levensreddende man te worden?

Het is ongelooflijk cool

Logisch natuurlijk. De brandweermannen zijn gewoon ongelooflijk cool. Ze redden levens, blussen branden en doen allerlei gevaarlijke dingen die je als klein jongetje thuis niet mag. Met een beetje geluk mag je vader helpen met het aansteken van de kachel, maar branden blussen, dat is alleen nog maar een droom voor de toekomst. Wel weet je, dat jij ooit een man gaat zijn. Een man waar veel dingen van verwacht worden. Je ziet het overal in de films: mannen zijn stoer, cool, redden levens en geven de vrouwen knikkende knieën. Er is voor een klein jongetje geen betere manier om zo cool te zijn, dan het worden van een brandweerman.

Je mag van een paal afglijden

Ook niet verkeerd is het feit dat je, in geval van een noodsituatie, van zo’n toffe brandweerpaal af mag glijden. Je ziet het dan ook overal in de films terug. Het alarm gaat en alle brede, stoere mannen glijden zo snel mogelijk van die brandweerpaal af – op pad om wederom levens te redden. En die paal, tsjah, die geeft toch net dat beetje extra.

Paal brandweer

Het redden van de vrouw in nood

Iedere man wordt vanaf klein jongetje al voorbereid op zijn rol in het leven. Jij bent degene die de draken gaat verslaan; de prins op het witte paard die de prinses uit de toren redt. Vrouwen redden staat dan ook hoog op de agenda als klein jongetje.

Op avontuur

Niet alleen kleine jongetjes, maar ook volwassen mannen vinden het avontuurlijke aan deze baan gewoon ongelooflijk aantrekkelijk. Wat is er nu beter dan je salaris verdienen terwijl je levens redt en vuur bestrijdt? Actie, adrenaline en gevaar maken deze baan voor velen de baan van hun dromen.

Het teamgevoel

Dat teamgevoel van de brandweer, dat zie je op een kantoor niet zomaar terug. Deze mannen zijn afhankelijk van hun teamleden om een noodsituatie tot een goed einde te brengen – en dat is tof. Dat zorgt voor een band misschien wel sterker dan familie. Wie wilt dat nu niet?

Leave a Response