LifestyleWonen

Waarom je een pooltafel nodig hebt voor je mancave

Dion797 views
Een pooltafel maakt je mancave echt helemaal af.

We dromen er allemaal een beetje van: een eigen mancave. Woon je alleen, dan is je hele huis natuurlijk een soort mancave, maar wanneer je samenwoont is dat plekje voor jezelf om mannendingen te doen buitengewoon welkom. Je wilt lekker naar voetbalwedstrijden kunnen kijken, met een biertje uit je eigen bierkoelkast, en misschien ook wel keihard gamen. Je wilt dat ook samen met je vrienden kunnen doen zonder dat je er iemand mee in de weg zit of iemand jullie in de weg zit. Maar naast een dikke televisie, een goede game console, een bierkoelkast en wellicht nog een dartboard is er één object dat je mancave echt helemaal af zou maken: je eigen pooltafel. Wij vertellen je waarom je een pooltafel nodig hebt voor je mancave.

Het café naar huis brengen, geen BOB meer zijn

Poolen buitenshuis is leuk, maar je weet nooit zeker of er een tafel beschikbaar is wanneer jij met je maat een balletje wilt stoten. Daarnaast is het bier in de horeca aanzienlijk duurder dan dat uit jouw eigen bierkoelkast. Breng het café dus naar huis. Thuis in je mancave kun je poolen wanneer je wilt en zoveel bier drinken als je kunt wegtanken, want je hoeft toch niet meer naar huis te rijden of de BOB te zijn. Voor je maat maakt het vervoersmiddel waarschijnlijk niet zoveel uit. Voor het café moet hij immers ook zijn huis uit. Daarnaast ga je in je leven na je studietijd nieuwe fases in, waarbij het cafébezoek minder vanzelfsprekend wordt. Je gaat samenwonen, krijgt kinderen en opeens is een avondje met je maten op stap iets wat niet zomaar meer gaat. Die fijne momenten kun je dus ook gewoon in je eigen creëren, in je eigen mancave met je eigen pooltafel.

Al voor een paar honderd euro

Maar een pooltafel kost toch duizenden euro’s, zal je denken. Dat kan het inderdaad kosten, maar het hoeft niet. Ook voor een paar honderd euro heb je al een stoere pooltafel, dus laat dat je er zeker niet van weerhouden om jouw mancave af te maken met je eigen pooltafel. Kijk bij de aanschaf naar het formaat van de tafel. Er zijn verschillende groottes waar je uit kunt kiezen, en in elke prijscategorie is doorgaans zo dat het hoe kleiner, hoe goedkoper is. De ruimte in jouw mancave is daar onder andere bepalend bij. Je moet er immers rekening mee houden dat je goed om de pooltafel heen moet kunnen lopen, en dat je ook moet kunnen stoten zonder dat er achter je iets je keu in de weg zit. Heb je de ruimte, dan is grote pooltafel natuurlijk het leukst.

Je kunt ook extra oefenen zodat je je vrienden kunt verslaan.

Aan je spel werken om je vrienden te kunnen verslaan

Het voordeel van kunnen poolen wanneer je wilt, is dat je je spel kunt verbeteren. Want laten we wel wezen: poolen tegen een vriend is gezellig, maar je wilt natuurlijk wel winnen. Als je één keer in de zoveel tijd eens naar een café gaat om een potje te stoten, ontwikkelt je spel zich voor geen meter. Thuis met je eigen pooltafel heb je alle mogelijkheid om wél voor die ontwikkeling te zorgen. Dus ga die afstoot eens goed oefenen, zodat er altijd een paar ballen in de hoeken verdwijnen. Perfectioneer je pocket skills, zodat je geen makkelijke punten meer verprutst. Verscherp je tactisch inzicht en techniek door te doorzien hoe je gebruik kunt maken van andere ballen en de band en dit ook optimaal toe te passen. Uiteindelijk ben jij dan heer en meester in je eigen mancave.

Een goed gesprek hebben

Poolen is bij uitstek een spel dat samengaat met een goed gesprek. Wanneer je samen met een maat aan het gamen bent, zitten jullie zo in het scherm en het spel dat er van een conversatie weinig sprake kan zijn. Kijk je naar een voetbalwedstrijd, dan zit je in de spanning die daarbij hoort. Darten gaat in een redelijk hoog tempo door, waardoor er veel concentratiemomenten bij komen kijken. Poolen is juist een heel relaxed spel waarbij praten juist nodig is, anders is het bijzonder lang ongemakkelijk stil. Wanneer er gestoten is, moeten de ballen eerst weer uitrollen, dus de ruimte voor conversatie is er zeker. Een goede gelegenheid dus om te praten over gedoe op je werk, problemen in je relatie of gewoon over vrouwen in het algemeen.

 

Leave a Response