Wonen

Waarom je ook een ruimte kunt verwarmen met infrarood

Redactie MannenNieuws232 views
Waarom je ook een ruimte kunt verwarmen met infrarood

Infrarood, dat kennen we misschien wel het beste van die rode lampen die je op je rug kunt richten als je last van je spieren hebt. Of natuurlijk van infrarood saunacabines, waarbij het zweet je aan alle kanten in hoge snelheid ontsnapt. Logisch dus om infrarood niet te overwegen als een manier om je huis te verwarmen, maar is dat terecht? We leggen waarom je ruimtes in huis ook kunt verwarmen met een infrarood kachel en waarom dat wellicht een goed idee is.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Met een infrarood kachel haal je eigenlijk een beetje de zon in huis. Net als de zon werken infrarood kachels met straling. Die straling zorgt ervoor dat objecten in de ruimte opwarmen en op hun beurt warmte afgeven aan de omgeving. Zo wordt de ruimte op een hele efficiënte manier opgewarmd. Jijzelf wordt als object in de ruimte ook opgewarmd, waardoor je je sneller het gevoel hebt dat je in een behaaglijke temperatuur vertoeft. Het is dus eigenlijk een hele prettige manier van verwarmen.

Verwarmen met elektriciteit

In deze tijd van astronomische gasprijzen, is het omhoog draaien van de thermostaat van de centrale verwarming niet iets dat je zomaar doet, wetende dat het je een hoge energierekening kan opleveren. Een infrarood kachel werkt echter op elektriciteit. Elektriciteit kost minder, zeker als je het zelf opwekt met behulp van zonnepanelen. Daardoor kun je overdag in de koude maanden op je eigen gratis stroom je huis verwarmen met behulp van infrarood kachels.

Lokaal verwarmen

Lokaal verwarmen

Een ander voordeel van infrarood kachels ten opzichte van de centrale verwarming, is dat je er veel beter lokaal mee kunt verwarmen. Met deze hoge energieprijzen wil je niet onnodig stoken in een ruimte waar je niet vertoeft. Met een centrale verwarming is het lastig om maar in één ruimte te stoken, zeker als dat een andere ruimte dan de woonkamer is. Een infrarood kachel verwarmt alleen daar waar hij staat en zorgt voor snellere opwarming dat een centrale verwarming die eerst nog op gang moet komen.

Het is dus zeker interessant om te overwegen of jij ook wilt gaan verwarmen met infrarood. Kijk op Heuts.nl voor een ruim aanbod aan infrarood kachels voor jouw huis. Let op: er zijn verschillende soorten infrarood kachels, namelijk verplaatsbare straalkachels, maar ook dunne infrarood wandpanelen die op de muur bevestigt om een ruimte te verwarmen.

Leave a Response