AutomotiveLifestyle

Waarom kiezen voor een private lease auto goedkoper voor jou kan zijn

Redactie MannenNieuws731 views
Waarom kiezen voor een private lease auto goedkoper voor jou kan zijn

Is het kopen van een auto momenteel te duur voor jou. Dan is private lease een goede optie om goedkoop een auto te hebben. Met private lease betaal je elke maand een vast bedrag om in een nieuwe auto te rijden.

Voordelen van private lease 

Met private lease hoef je naast een vast bedrag per maand, alleen de benzine te betalen. In de maandprijs wordt al rekening gehouden met reparatie, onderhoud, verzekeringen en wegenbelasting. Hierdoor heb je als voordeel dat je nooit onverwachte kosten maakt zoals wanneer je een auto koopt. Je kunt daardoor veel geld besparen dat je weer voor andere zaken kan gebruiken zoals bijvoorbeeld een vakantie.

Om nog meer kosten te  besparen kun je ook private lease vergelijken. Hierdoor kun je de goedkoopste private lease deal vinden die voldoet aan jou eisen.

Wat zijn de voorwaarden om te kunnen leasen

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om te kunnen private leasen. Bij de meeste leasemaatschappijen moet je  boven de 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B. Sommige leasemaatschappijen leggen de leeftijdgrens op 21 jaar en ouder dus check altijd de site van de leasemaatschappij voor de voorwaarden. Nog een voorwaarde van private leasen is dat je woonachtig bent in Nederland (of België).

Sommige leasemaatschappijen kijken ook naar je inkomen. Deze financiële check wordt gedaan zodat de leasemaatschappijen zeker weten dat je het vaste bedrag kan betalen. In de meeste gevallen kun je makkelijk met een full time minimum inkomen een auto leasen.

Waar moet ik rekening mee houden voordat ik ga private leasen?

Private lease

Kijk altijd voordat je een private lease neemt naar de contractvoorwaarden. Als je bijvoorbeeld een contract met 10.000 kilometer per jaar afsluit en je erover gaat, moet je bijbetalen. Met private lease ga je ook vaak een contract aan voor een aantal jaar. Check dus altijd hoeveel kilometers je maakt en de contractduur om onnodige kosten te voorkomen.

Private leasen kan ook mogelijk gevolgen hebben op je hypotheek.  Een private lease met BKR-registratie kan mogelijk een groot deel van je maximaal hypotheekbedrag halen. Dit kan negatief voor je zijn als je een huis gaat kopen. Praat daarom eerst met je financieel of hypotheekadviseur over de impact van het private leasen.

Er is een steeds groter aanbod aan private lease auto’s

Private lease is de laatste jaren steeds populairder geworden. In Nederland alleen al zijn er meer dan 150.000 mensen die een private lease auto hebben. Dit heeft als effect dat het aanbod bij leasemaatschappijen steeds groter wordt. Veel autofabrikanten spelen hierop in door zelf hun eigen leaseprogramma te starten. Private lease vergelijken is daardoor heel belangrijk om zo de meest goedkoop mogelijk jou private lease auto te krijgen.

Ook is er een toename aan het aantal mensen die een  elektrische auto leasen. Veel mensen vinden een elektrische auto kopen te duur, maar willen nog steeds elektrisch rijden. Private leasen is in dit geval ideaal omdat je veel minder betaald en je verder geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten die er nog boven op zouden komen.

Leave a Response