LifestyleGadgetsWonen

Waarom ook jij domotica kan gebruiken!

Redactie MannenNieuws3230 views
Domotica wat is dat

Domotica, de slimme oplossingen voor in huis, wordt alsmaar populairder. Sommigen vragen zich af, waarom moet ik met domotica beginnen? Een terechte vraag, waar we je in deze blog graag antwoord op geven. Lees dus snel verder in de blog van Mannennieuws.nl!

De geschiedenis herhaalt zich eindeloos

Er circuleert een filmpje op het internet dat is opgenomen in 1988. Ongeveer 20 jaar geleden dus. In het filmpje worden willekeurige voorbijgangers gevraagd of zij al een mobiele telefoon hebben. Het grootste deel van de ondervraagden heeft er geen. Wanneer wordt gevraagd waarom dat zo is, zeggen de meesten van hen dat zij het nut er niet van inzien, het niet nodig hebben of zonde vinden van hun geld. Terecht, maar ook opvallend. Nu hebben we namelijk allemaal een mobiele telefoon, een smartphone zelfs! Dit is de vloek van innovatie. De mogelijkheden zijn er om het leven een stuk comfortabeler, gemakkelijker en in sommige gevallen zelfs leuker te maken. Toch is er weerstand, omdat men het lastig vindt om dit in te zien en hun gewoonten aan te passen.

De gelijkenis met domotica

Domotica wacht hetzelfde lot als de telefoon. Over ongeveer 20 jaar hebben we waarschijnlijk helemaal geen lichtschakelaars meer in iedere ruimte van ons huis. Domotica is dan gemeengoed dat standaard wordt verwerkt bij de bouw van een huis, zodat we met onze smartphone -of hetgeen we tegen die tijd gebruiken- gewoon het licht kunnen bedienen. En ook de thermostaat natuurlijk, de sloten, de gordijnen en zelfs de grasmaaier zijn dan geïntegreerd in het domotica systeem van ons huis. Sterker nog, misschien is er zelfs al domotica verwerkt in jouw huis. Heb je een videodeurbel of een slimme thermostaat? Die vallen daar namelijk onder!

Is domotica dan niet erg ingewikkeld?

Domotica

Gelukkig valt dat reuze mee. Het idee van domotica is om juist dingen makkelijker en prettiger voor je te maken. De verschillende manieren waarop je dit kunt doen vragen natuurlijk wel een beetje vooronderzoek. Dat komt omdat er zoveel verschillende toepassingen mogelijk zijn. Je zult dus goed moeten kijken welke toepassing de juiste is om jouw wensen mee te vervullen. Vanuit daar is het slechts een kwestie van aanschaffen en installeren. Veel domotica toepassingen sluiten zich draadloos aan op jouw WiFi netwerk en zijn binnen een mum van tijd geïnstalleerd. Maak je daar dus vooral geen zorgen om.

Vroeg of laat

Je hebt natuurlijk een keuze. Niemand zal je verplichten om domotica in je huis te verwerken, of je er op aanspreken dat je dit nog niet hebt gedaan. Toch zul je er vroeg of laat toch aan moeten geloven. De vraag is dan vooral, kies je voor vroeg of kies je voor laat? Dat is helemaal aan jou. Het zetten van de eerste stapjes is vrij gemakkelijk, dus laat je in ieder geval niet afschrikken! Als mensen je nu vragen “wat is domotica?”, dan heb je daar nu een antwoord op.

Leave a Response