Mannen kapselsUiterlijk

Wat kun je leren van de haartransplantatie-ervaringen van anderen?

Redactie MannenNieuws1414 views
haartransplantatie ervaringen (1)

Het is misschien wel de meest gestelde vraag tijdens een consultgesprek: hoe ervaren anderen een haartransplantatie? Voor de meeste mensen is een transplantatie spannend en ingrijpend. Niet zelden is het een beslissing waar maanden – en soms jaren – over wordt gedaan. Maar wie eenmaal de stap heeft gezet,  zegt achteraf meestal dat de behandeling alles is meegevallen.

Remco ziet de eerste kale plekjes verschijnen als hij voor de spiegel staat. Is zijn indruk juist dat de haargrens steeds meer naar boven opschuift? En maakte zijn kapper er pas ook al niet een opmerking over? Hij kamt het al anders, om de eerste tekenen van haaruitval minder te laten opvallen. Volgens de huisarts was er weinig aan te doen. ‘Het zit in de familie’, zei hij. Moet hij dan tóch maar eens die haartransplantatie serieus overwegen?

Er zijn veel mensen zoals Remco, die langzaam maar zeker kaal worden. Van de eerste schrik – ‘word ik al kaal?’ – tot en met de stap naar de kliniek maakt iedereen dezelfde fases door. Het begint met twijfel. Hoe snel zet de kaalheid door? Zien anderen het aan mij? Genetisch bepaalde haaruitval gaat inderdaad geleidelijk. Het proces kan al op jonge leeftijd beginnen.

Hoe snel gaat haaruitval?

Er zijn voorbeelden genoeg van twintigers die al flink uitgedund haar hebben. In welk tempo het haar uitvalt, is niet te voorspellen. Haaruitval kan zelfs een tijdje stabiliseren, om vervolgens na een periode van twee, drie of vijf jaar weer verder te gaan. Vanaf de leeftijd van 50, 55 jaar gaat het kaal worden veel trager.

Haaruitval camoufleren

Veel mensen die kaler worden zoeken het in eerste instantie in camouflage. Het haar iets anders kammen kan al een verschil maken. Ook het langer dragen of een baard laten groeien kan het beeld tijdelijk verdoezelen. Huisartsen en dermatologen krijgen in deze fase veel vragen van cliënten: ‘Is er misschien nog iets aan te doen?’ Er bestaan heel veel medicijnen en middeltjes, maar van slechts enkele is de werking ervan wetenschappelijk aangetoond. Verder kan het gebruik ervan gepaard gaan met vervelende bijwerkingen.

Vragen over een haartransplantatie

Vroeg of laat komt de keus: wel of geen haarimplantatie en hoe kies ik een goede haartransplantatiekliniek? Om een keuze te maken zoeken veel mensen online of in hun persoonlijke kring naar ervaringen van anderen. Belangrijke vragen over de behandeling zijn: Wat kan ik verwachten? Krijg ik mijn ‘oude’ haar weer terug? Hoe lang duurt het herstel na de behandeling? En ook: hoe zichtbaar is het?

Tijdens een consultgesprek krijg je een volledig beeld van wat de behandeling inhoudt. Doordat het een behandeling is waarbij haren worden herverdeeld, is het niet mogelijk om meer haren te creëren. Wel is het zo dat het herverdelen, bij voldoende te verplaatsen haar (donorhaar), prachtige natuurlijke resultaten geeft. Het is een blijvende oplossing haaruitval.

Na een behandeling duurt het herstel van de kleine sneetjes in het behandelde gebied ongeveer een week. Afhankelijk van je gezondheid en in welke mate je de nazorginstructie opvolgt, zal dit iets korter of iets langer zijn. Een jaar na de behandeling is het definitieve resultaat zichtbaar. Op dat moment plan je meestal ook controle afspraken in.

De dag van de haarimplantatie

De dag zelf blijft altijd spannend en een goede voorbereiding is cruciaal voor het goed slagen van de behandeling. Bij Hairplus medical care zijn we erop gericht de behandeling zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken. De persoonlijke begeleiding tijdens de behandeling door het medisch team speelt daarin een belangrijke rol.

Wanneer de ingreep eenmaal achter de rug is, is de reactie van cliënten meestal dat het is meegevallen. Mensen zijn oprecht blij dat ze de stap hebben genomen. Die blijdschap neemt alleen nog maar toe als ook de reacties van familie, vrienden en bekenden positief zijn. ‘Dat had je eerder moeten doen!’

Leave a Response