LifestyleVrouwen

Wat te doen als je partner vreemdgaat: 4 tips

Jaro1143 views
vreemdgaan-1

Het is het verschrikkelijkste wat je kan overkomen als je een relatie hebt; je partner gaat vreemd. Je voelt je verraden en bedrogen, en bovendien voor schut gezet. De pijn zal niet snel verdwijnen als je erachter bent gekomen dat je partner voor een ander is gegaan. We zullen niet zeggen dat wij de oplossing paraat hebben staan, maar hopelijk kun jij er door de volgende tips wat makkelijker mee omgaan!

Laat je niet meeslepen door je emoties

Je eerste reactie zal waarschijnlijk zijn dat je alles om je heen stuk wilt slaan van woede en verdriet, en dat je degene die je dit heeft aangedaan, pijn wilt doen. Dit is logisch, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Je moet je emoties wat meer onder controle houden zodat je helder kut nadenken. Alleen zo kun jij beslissen of je wilt werken aan het herstel van de relatie, of dat je er klaar mee bent. Een emotionele beslissing maken lijdt vaak niet tot de beste situaties. Ook al zijn al je emoties nog zo logisch; probeer alles te laten bezinken voordat je in gesprek gaat met je partner.

Weet dat het (waarschijnlijk) niet door jou komt

Natuurlijk zijn er sommige mensen die vreemdgaan omdat de relatie hen niet bevalt, maar vaker is er geen enkel verband tussen. Meestal gaat het om een moment van zwakte bij je partner, en wordt het niet per se heel slecht bedoeld. Dit klinkt wat onnatuurlijk, maar we zijn allemaal mensen, die fouten kunnen maken. Je zal je waarschijnlijk onzeker voelen wanneer je partner is vreemdgegaan, maar probeer dit gevoel los te laten. Alleen zo kom je er weer volledig bovenop, en heeft je relatie nog kans van slagen.

vreemdgaan-2

Lees ook: Onderzoek: hoe beter je reukvermogen, hoe beter je seksleven!

Verzamel de juiste mensen om je heen

Je vrienden kunnen van onwijs grote waarde zijn in zo’n zware periode waarin je partner is vreemdgegaan. Ze kunnen je steunen en voorzien van adviezen. Toch moet je natuurlijk niet zomaar naar iedereen luisteren. Er zullen namelijk een hoop mensen zijn die hun advies al klaar hebben liggen, nog voordat je bent uitgepraat. Je kunt het beste kiezen voor mensen die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt, en er bovenop zijn gekomen. Je kunt er ook altijd voor kiezen om te gaan praten met een (relatie)therapeut. Je kan zowel alleen met zo iemand in gesprek gaan, als samen met je partner. De kans is groot dat zo iemand de juiste dingen kan zeggen, en dat deze je dus ook echt zullen helpen!

Probeer de moeite te nemen om te vergeven

Natuurlijk is je partner degene die de fout in is gegaan, maar toch zal ook jij moeite moeten doen om de relatie weer goed te laten werken. Je partner moet jouw vertrouwen weer terugwinnen, maar jij zal er alles aan moeten doen om je partner weer te vergeven. Dit zal geen makkelijk proces zijn, en het zal ook zeker tijd gaan kosten. Alleen als je bereid bent om de moeite erin te steken, maakt jouw relatie nog een kans!

Is jouw (ex)partner weleens vreemd gegaan? Zo ja, hoe ging jij daarmee om? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response