Lifestyle

Wat te doen met je vakantiefoto’s?

Redactie MannenNieuws472 views
Wat te doen met je vakantiefoto’s

Heb jij een heerlijke strandvakantie, citytrip of een avontuurlijke reis op de planning staan? Dan kan de voorpret beginnen! Verdiep je alvast in de omgeving of verzamel een aantal boeken die je in de vakantie eindelijk kunt lezen. Maar denk ook aan de zogenaamde napret om het ontspannen vakantiegevoel langer vast te houden. Dit doe je door naderhand een persoonlijk fotoboek te maken met jouw favoriete vakantiefoto’s. Het is de perfecte manier om herinneringen op te halen. Want zeg nou eerlijk: wanneer de vakantie kiekjes gewoon op je laptop blijven staan, kijk je er niet gauw meer naar om. Dat is natuurlijk zonde! Daarom delen we in dit artikel tips en ideeën voor het maken van een vakantieboek. Het maken van een fotoboek is eenvoudig en hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen.

Vakantiefoto’s sorteren

Om het proces snel en makkelijk te maken, raden we aan om eerst de vakantiefoto’s te sorteren. Maak bijvoorbeeld mapjes aan op datum of per activiteit. Wanneer je later nog foto’s ontvangt van je reisgenootje, kun je de afbeeldingen naar de juiste map slepen en zo gemakkelijker terugvinden.

Losse items inscannen

Wil je ook toegangskaartjes, plattegronden of andere losse items in je fotoboek verwerken? Scan deze dan in zodat je het later niet los in het fotoboek hoeft te plakken.

Losse items inscannen

Favoriete foto’s selecteren

Nu je een goed overzicht hebt van alle vakantiefoto’s, is het tijd om je favorieten te selecteren. Geef deze afbeeldingen een sterretje of plaats ze in een aparte map. Op deze manier weet je zeker dat alle mooie foto’s in het vakantieboek worden verwerkt.

Fotoboek in passend formaat

Na het voorbereidende werk kun je zelf een fotoboek maken en samenstellen. Kies een passend formaat en de gewenste vorm. Wanneer je vooral verticale foto’s hebt gemaakt met je mobiel, is het bijvoorbeeld handig om ook te kiezen voor een verticaal rechthoekig fotoboek.

Efficiënt werken met lay-outs

In een online fotoboek programma of de gedownloade software heb je de keuze uit allerlei standaard lay-outs. Maak hier zeker gebruik van! Het zorgt voor een strak resultaat en versnelt het proces.

Extra bladzijden toevoegen

Wanneer je digitaal een fotoboek gaat maken, krijg je een x aantal pagina’s om te vullen. Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om extra bladzijden toe te voegen. Het is dus niet nodig om zo veel mogelijk afbeeldingen op één pagina te proppen. Laat alle vakantiefoto’s goed tot zijn recht komen en maak jouw favoriete beelden gerust extra groot.

Leave a Response