Lifestyle

Weekendontspanning: waterpijp roken

Danny Bijl1900 views
waterpijp roken

In steeds meer steden zijn zogeheten ‘Shisha lounges’ te vinden. Dit zijn barretjes waar je gezellig met vrienden een waterpijp kunt roken. Het is de ideale manier om stress even achter je te laten. Na een lange dag kom je tussen de zoete geuren tot rust. De ‘shisha lifestyle’ is tegenwoordig dan ook een echte trend.

Waterpijp roken

Veel mensen genieten in het weekend weleens van een waterpijp. Een waterpijp is een instrument waarmee je fruittabak rookt. De kringelende rook van de waterpijp zorgt voor een ontspannen sfeer. Het is een gezellige activiteit waarbij je even kunt bijkletsen met je vrienden. Honderden jaren geleden kwamen mensen al bijeen onder het genot van een waterpijp. Ooit ontstond dit gebruik in het Midden-Oosten. Nog steeds komt het daar ontzettend veel voor. Het waterpijp roken bleek zo aan te slaan, dat het zich verspreidde over de rest van de wereld.

Ontspannen met ‘shisha’

De Arabische naam voor waterpijp is ‘shisha’. Waarschijnlijk stamt het af van ‘shishe’, het Perzische woord voor glas. Om ‘shisha’ te roken wordt in een kop van klei een beetje fruittabak gedaan. Vervolgens bedekt men de tabak met folie, en wordt het  verhit met kolen. Door het langzaam in  ademen van het fruittabak in de waterpijp word je steeds meer ontspannen. Ook dankzij het zoete en fruitige aroma hangt er in een kamer een gezellige en relaxte sfeer.

Shisha lifestyle

Op dit moment is een ‘shisha lifestyle’ een echte trend. Steeds meer mensen willen na een drukke werkdag even ontspannen met een waterpijp. Ondanks de toenemende populariteit is er ook kritiek. Zo zou waterpijp roken net zo ongezond zijn als gewoon roken. Toch zijn er steeds meer initiatieven om het waterpijp roken minder ongezond te maken. Zo zijn er in de winkels steeds meer shisha-pennen te koop. Hierbij ontbreekt de Shishatabak en de kooltjes, die normaliter als schadelijk worden beschouwd. Ook herbal tabak wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Dit zijn tabaksvervangers zoals waterpijp steentjes, welke geen tabak, teer of nicotine bevatten.

Bijzondere waterpijpen

Tegenwoordig kun je allerlei prachtige waterpijpen aanschaffen met extra opties. Zo zijn de Oduman waterpijpen op dit moment zeer in trek. Inmiddels heb je de keuze uit 5 verschillende modellen. De vele mogelijkheden maken van deze waterpijp een bijzonder exemplaar. Zo beschikt het over speciale LED-verlichting. Ook het toevoegen van fruit in de vaas maakt het roken een hele bijzondere ervaring. Daarnaast beschikt een Oduman waterpijp onder andere over een handige opbergkoffer, om spulletjes na afloop snel op te bergen. Het apparaat is bovendien gemakkelijk schoon te houden en roest niet.

Speciaalzaak voor waterpijpen

Voor het aanschaffen van een moderne waterpijp met allerlei extra’s kun je terecht bij diverse speciaalzaken. Zo levert Premium-Hookahs.nl al jarenlang hoge kwaliteit. De webshop heeft een groot aanbod aan populaire waterpijpmerken, waaronder Khalil Mamoon en El Nefes. Ook kun je er terecht voor shisha tabak in diverse smaken, accessoires en kooltjes. Door de hoge kwaliteit van de producten is het waterpijp roken een gezellige en ontspannen ervaring.

Optimaal genieten van de shisha lifestyle

Waterpijp roken wint niet voor niets steeds meer populariteit. In de huidige stressvolle tijden is het fijn om in een ‘shisha bar’ even te ontspannen onder het genot van een waterpijp. Ondertussen kun je gezellig bijkletsen met vrienden. Tegenwoordig is het aanbod aan waterpijpen bijzonder groot. Bovendien bieden webshops steeds modernere en minder ongezonde exemplaren aan. Op die manier kun je optimaal genieten van de de ‘shisha lifestyle’.

Leave a Response