Eten & DrinkenSport

Weight Gaining shakes: do’s and dont’s

Jaro750 views

Overgewicht is iets wat bij vrouwen voor onzekerheid kan zorgen. De modellen die we zien in tijdschriften en op billboards zijn erg dun en veel vrouwen willen zich hieraan meten. Mannen vinden het vaak niet erg om iets te zwaar te zijn, maar ondergewicht kan daarentegen wel zorgen voor onzekerheid. De meeste mannen willen het liefst groot en breed zijn. Een mager lichaam wordt vaak – ten onrechte – gezien als een gebrek aan mannelijkheid. De meeste mannen die iets te mager zijn kunnen hier niets aan doen. Zij hebben simpelweg een metabolisme dat iets sneller werkt. Ben jij iets te mager en lukt het je niet om aan te komen? Dan kun je gebruik maken van zogeheten Weight Gaining shakes. Dit calorierijke poeder mix je met water en melk en wanneer je deze shakes op dagelijkse basis drinkt zul je geheid aankomen. Toch is het gebruik van deze shakes niet zonder gevaren. Wat zijn de do’s and dont’s van Weight Gaining shakes? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

De DO’s

  • Gebruik de shakes als aanvulling

Weight Gaining shakes zitten vol met proteïnen, koolhydraten, vitaminen en nog veel meer. Allemaal stoffen die je lichaam nodig heeft. Is het verstandig om deze shakes te gebruiken om andere maaltijden te vervangen? Het antwoord is nee. Weight Gaining shakes kun je het beste gebruiken als aanvulling op de maaltijden.

  • Drink de shakes na het trainen

Naast calorieën zitten Weight Gaining shakes ook vol met proteïnen. Deze proteïnen zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen van de (kracht)training. Zoals algemeen bekend is het bevorderlijk om vlak na je work-out een shake te drinken. Dit hoeft echt niet gelijk nadat je klaar bent met trainen, maar wel binnen 2 uur na je work-out.

  • Mix 

Wil je nog meer (gezonde) calorieën binnenkrijgen? Dan kun je het calorierijke poeder ook mixen met verse ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan fruitstukken als Banaan, bessen en peer. Ook granen zoals havermout, chiazaad en andere vezels kun je toevoegen. Zorg er wel voor dat je deze shake klaarmaakt in een blender zodat de ingrediënten goed gemengd worden.

Lees ook: Dit zijn de 6 meest gemaakte fouten in de sportschool!

De DONT’s

  • Een shake voor het slapengaan

Terwijl je slaapt is je lichaam in rustmodus en wordt eten nauwelijks verteerd. Dit kan er aan de ene kant voor zorgen dat je aankomt, maar erg gezond is het niet. Neem dus geen shake vlak voordat je naar bed gaat. Dit zal maag- en darmpijn als gevolg hebben. Het beste kun je de shakes drinken in de ochtend en/of na het sporten.

  • Te snel drinken

Wanneer je een glas water of een andere vloeistof drinkt, dan sla je dit met gemak achterover. Veel mensen die beginnen met het drinken van Weight Gaining shakes zijn geneigd om ook deze drank snel te drinken. In deze shakes zitten echter een grote hoeveelheid calorieën. Wanneer je deze in een kort tijdbestek naarbinnen gooit, zal je lichaam moeite hebben om dit te verteren. Je kunt beter rustig drinken en een half uurtje de tijd nemen voor een shake van een halve liter.

Maak jij gebruik van Weight Gaining shakes? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response