FashionFeatured

Wel of niet alcohol drinken?

Redactie MannenNieuws1264 views

Het drinken van een wijntje of een biertje is zo ingeburgerd in Nederland, dat het gewoon opmerkelijk is wanneer je als man niet drinkt. Hoewel het zeker niet verkeerd is om bepaalde gewoontes te hebben, kun je je wel afvragen wat de meerwaarde van alcohol drinken is. Heb jij het als man nodig? Zijn er misschien nadelen? Of is het juist de perfecte manier om gezellig te doen?

De gevolgen van overmatig alcoholgebruik
Aan het drinken van alcohol zijn nu eenmaal risico’s verbonden. Hoe meer je drinkt, hoe groter de kans op gezondheidsschade. Zeker als je drinkt voordat je 18 jaar bent, is de kans op gezondheidsschade groot. Toch zijn er niet alleen de lichamelijke risico’s. Alcohol maakt je namelijk minder alert, zeker in het verkeer kan dit grote gevolgen hebben. Ook kan het negatieve emoties al snel versterken. Dat maakt jou er natuurlijk niet aantrekkelijker op.

Genieten van een wijntje of biertje
Natuurlijk mag je genieten van een wijntje of een biertje, maar drink gewoon niet meer dan 2 glazen. Af en toe is het begrijpelijk dat je daarvan afwijkt als het gezellig is, maar probeer het zoveel mogelijk te voorkomen. Stel jezelf de vraag of je ook kunt genieten zonder alcohol? Kun je daar niet bevestigend op antwoorden? Dan is het zeker aan te raden eens kritisch naar jezelf te kijken.

Drink met mate
Eigenlijk komt het er op neer dat je als man beter niet meer dan 2 glazen alcohol per dag kunt nuttigen. Als je standaard meer drinkt dan deze 2 glazen, is het risico op bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, leveraandoeningen of kanker veel groter.

Durf eens kritisch naar je alcoholgebruik te bekijken en probeer erachter te komen of je toch echt niet teveel alcohol nuttigt. Drink je binnen de kaders die ervoor zijn? Geniet dan extra van je biertje of glas wijn en maak er een gezellig feestje van!

Leave a Response