Gadgets

Welke handige accessoires zijn er voor je iPad?

Dion895 views
De iPad is niet meer weg te denken uit ons leven.

De tablet is al jaren niet meer weg te denken uit ons leven. Hoewel de tablet in grote lijnen hetzelfde kan als de smartphone, is het grotere scherm de reden dat het apparaat zo’n aantrekkingskracht heeft. Hiermee kun je namelijk fatsoenlijk films en video’s kijken, maar je kunt het apparaat hierdoor ook functioneel inzetten voor je werk. Dit zie je dan ook meer en meer gebeuren. Vooral de iPad, de moeder aller tablets, is daarbij erg in trek. Ook aanvullende accessoires die het gebruik comfortabeler maken zijn populair. We nemen je even mee langs een aantal handige accessoires die er op de markt zijn voor de iPad en misschien ook voor jou interessant kunnen zijn.

Verschillende soorten hoesjes

Niet te missen is natuurlijk een stevige hoes voor je dure iPad, want je wilt toch dat hij op z’n minst een stootje aankan. Deze komen werkelijk in alle soorten en maten. Sommige zijn enkel een hoes voor de achterkant en zijkant van je iPad, waar hij dus precies in past en het scherm vrij bij blijft. Dan zijn er nog hoezen die eigenlijk een soort van etui zijn waar je iPad in kan. Deze zijn handig voor het vervoer, maar bieden dan weer geen bescherming bij het gebruik. Daarnaast zijn er ook nog hoesjes die je dicht kunt klappen voor extra bescherming wanneer hem niet in de handen hebt. Het fijne van deze hoesjes, is dat ze vaak ook de mogelijkheid bieden om je iPad in één of meer standen neer te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld een film kijken zonder de iPad de hele tijd vast te hoeven houden. Let wel goed op dat je niet willekeurig een hoesje koopt, want iedere editie van de iPad heeft weer zijn eigen afmetingen. Het is zonde als je een hoesje koopt en je tablet er niet in past. Ga dus bijvoorbeeld voor een iPad Pro 10.5 hoesje als je de iPad Pro hebt, want deze heeft 10,5 inch scherm en is groter dan zijn voorgangers.

Makkelijker tekstverwerken op je iPad

Sommige hoesjes hebben ook een toetsenbord dat gekoppeld kan worden aan je iPad. Deze koppeling werkt doorgaans via Bluetooth, dus zonder kabels of pluggen. Dit is handig voor wanneer je je iPad gebruikt voor je werk. Tekstverwerken op een touchscreen is immers niet erg praktisch. Probeer het maar eens: het duurt veel langer en is veel vermoeiender dan gewoon op je laptop of PC tekst invoeren. Bij vergaderingen en andere overleggen, zowel in de zakenwereld als in de politiek, zie je de combinatie van een tablet en een toetsenbord dan ook steeds vaker gebruikt worden. Let uiteraard ook hier op dat het toetsenbord dat je aanschaft geschikt is voor jouw iPad.

Met deze pen kunt tekenen op de iPad.

Schrijven en tekenen op je iPad

Er bestaat ook zoiets als een pen voor de iPad. Dit wordt een ‘digitale stylus’ genoemd. Deze kan gebruikt worden in alle voor Apple Pencil geschikte apps, en dat zijn er honderden. Deze digitale stylus is buitengewoon praktisch voor mensen die willen kunnen ontwerpen op hun iPad. De pen geeft je de mogelijkheid om veel nauwkeurig te tekenen en met de hand te schrijven. Het is alsof je pen op papier zet, maar dan soepeler. Je kunt zelfs ook je hand op het scherm laten rusten terwijl je de pen gebruikt, zodat je op een natuurlijke manier kunt tekeken. De digitale stylus maakt zelf verbinding met de iPad, dus je hoeft geen moeite te doen om hem te koppelen.

Draadloos luisteren

Onderweg wil je ook graag kunnen genieten van muziek en video op je iPad. Maar het is niet altijd wenselijk om het geluid van de speaker te gebruiken wanneer je rekening wilt houden met mensen in je omgeving. In de trein bijvoorbeeld, of thuis wanneer iemand anders televisie aan het kijken is. Goede oordopjes zijn dus een belangrijke toevoeging om het plezier dat je uit je iPad haalt te vergroten. In deze tijd hoef je niet meer te worstelen met draden die in de knoop zitten, want je kunt gewoon voor Bluetooth-oordopjes gaan. Deze werken wel op een accu, waardoor je ze regelmatig moet opladen. Dat is niet altijd even handig, en dat besef is ook doorgedrongen bij Apple. Daarom bieden zij nu ook een opbergdoosje voor je Bluetooth-oordopjes aan die je oordopjes oplaadt wanneer je ze niet gebruikt. Een bijzonder handige uitvinding waar je je voordeel mee kunt doen!

 

Leave a Response