Lifestyle

Welke wijn bij wild?

Redactie MannenNieuws927 views
Welke wijn bij wild

Voor de vleesliefhebbers onder ons: het wildseizoen is weer in zicht! Dit is de periode van 15 oktober tot eind december waarin de jacht op veel Nederlandse wildsoorten is toegestaan. Vooral hert, zwijn en ree zijn geliefd onder Nederlandse consumenten. Bij wildgerechten passen vaak krachtige rode wijnen met een kruidige smaak. Maar welke wijn past nou echt goed bij jou stukje wild? Lees gauw verder voor het antwoord op die vraag.

Wanneer je een mooi stuk wild in huis hebt gehaald wil je hier natuurlijk het beste uit halen. Door te weten welke wijn perfect bij jouw stukje vlees past ben je er zeker van dat je er optimaal van kunt genieten. Over het algemeen past een krachtige rode wijn perfect bij een stuk wildvlees. Dit is omdat wildgerechten vaak kruidig en krachtig van smaak zijn. Zet je hier dus een krachtige wijn naast dan heffen ze elkaar op. Toch verschilt het per wildsoort welke wijn je er het beste naast kunt zetten. Bij deze onze tips:

Hertenvlees

Misschien wel het meest populaire soort wildvlees. Hertenvlees is een rijk, aards soort vlees dat een wijn nodig heeft om tegen op te boksen. Rode wijnen zijn in dit geval altijd een goede keus. Ga voor een wijn met een zogenaamd aardse smaak zoals Mourvedre, Syrah, Zinfandel, Pinot Noir of Grenache.

Zwijn

Wilde zwijnen zijn groot en stoer, maar vragen om een verassend zoete wijn. Elke rode wijn met een fruitige geur in combinatie met rijke kruiden is lekker bij een stukje zwijnenvlees. Mourvedre is een prima keus, maar probeer ook eens Dolcetto, Zinfandel, Cabernet of Sangiovese. Liever een wit wijntje? Kies dan voor Viognier.

Flessen wijn

Konijn

Konijn is donker vlees, niet te wild van smaak en een beetje zoetig. Daarom moet konijnenvlees gecombineerd worden met een lichte wijn die de smaak van het vlees niet overstemd. Bereid je het konijn op een eenvoudige manier, probeer dan eens een Pinot Noir of een witte wijn als Pinot Grigio. Houd echter, vanwege de lichte smaak, de keuze voor kruiden of saus goed in de gaten. Deze kunnen de smaak en dus ook een geschikte wijn match veranderen.

Gevogelte

Geroosterde eend heeft een klassieke partner aan de eettafel: Pinot Noir. Gans daarentegen smaakt heerlijk met een Riesling uit de Elzas of een Nebbiolo uit de Italiaanse streek Langhe. Fazant is tot slot de perfecte match van een aardse Pinot Noir of zelfs een peperige Syrah uit de Rhône.

Leave a Response