Vrouwen

De wereld van Instagram-fitgirls: leuk of stom?

David1986 views

Laat je de gemiddelde man denken aan Instagram, dan zal hij waarschijnlijk ook snel denken aan de massa van fitness meisjes op het medium, beter bekend als fitgirls. Perfect afgetraind, mooi, maar misschien ook lichtelijk aandachtsgeil en zelfs nep.

Ze zijn leuk om naar te kijken en op zijn tijd misschien motiverend, maar volgens velen ook vrij leeg en uiteindelijk dertien in een dozijn. Het grote commentaar is dat deze fitgirls voor andere vrouwen een te hoge standaard zetten en mannen onrealistische verwachtingen geven. Ze zouden in de sportschool langer bezig zijn met foto’s maken dan sporten, waar we eerder ook al eens over schreven.

Fitgirls worden dan ook wel gehaat en geliefd, iets ertussen bestaat eigenlijk niet.

Mannennieuws.nl heeft een lijstje samengesteld van vijf bekende fitgirls als Nederland. Zeg het maar: leuk of stom?

1. Nochtli Peralta Alvarez

Eén van de bekendste fitgirls van het land is zonder twijfel Nochtli. De ex-politieagente werd bekend dankzij Dumpert.nl toen ze hier werd gepresenteerd als de mooiste agente van Nederland. Daar viel zeker wat voor te zeggen en dat ze hierbij agent was maakt haar nog net wat toffer.

Inmiddels heeft Nochtli haar baan bij de politie opgezegd en is ze fulltime bezig met een carrière in de fitness. Afgaande op de reacties op Dumpert.nl en andere media is haar populariteit hiermee ook wat afgenomen, maar toch is moeilijk te ontkennen dat ze het toch behoorlijk goed doet op beeld.

2. Fit With Marit

Met ruim 70.000 volgers doet Marit het bijzonder goed op Instagram. Bij de vrouwen, maar ook zeker bij de mannen. Marit voldoet uitstekend aan het Instagram-cliché van eindeloze foto’s van haar eten. Tegelijkertijd gaat het hier vaker om ongezond eten als hamburgers en chocolade dan om de ultra-gezonde tarwegras en speltbrood foto’s die je helaas ook veel tegenkomt op het medium. Alleen al daarom vinden wij Marit in elk geval leuk.

 

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be ?? ? @bodyenfitshopnl & @marloes_bosch

Een bericht gedeeld door Marit ? (@fitwithmarit) op

3. Suzanne Brummel

Als je één fitgirl niet kan betichten van meer foto’s maken dan sporten, dan is het Suzanne Brummel wel. De voormalig Nederlands kampioene open water heeft inmiddels een populaire Instagram-feed met een eigen stijl en een hoop sportfoto’s. Ja, hier meer sport dan overdreven geposeerde beautyfoto’s, wat ons betreft een goede zaak. Iets meer lachen zou overigens geen kwaad kunnen.

 

A perfect way to end a perfect day ??‍♀️ #fitwithsuus #beachrun #capeverde

Een bericht gedeeld door •• FIT(ness), FOOD, FASHION •• (@suzannebrummel) op

4. Fajah Lourens

Fajah Lourens is eigenlijk een beetje een actrice/dj gone fitgirl. Lourens voldoet eigenlijk wel aan een hoop clichés van de fitgirls: ze is mooi en afgetraind, showt haarzelf een hoop en verkoopt toevalligerwijs ook nog een programma om mee af te vallen en te trainen. Natuurlijk, ze ziet er prachtig uit, maar we kunnen ons ergens wel voorstellen dat dit een persoon is die je geweldig vindt of juist haat, zonder middenweg. Oordeel zelf.

 

MERRY CHRISTMAS……

Een bericht gedeeld door MKBM Faya (@mykillerbodymotivation) op

5. Lienke (Dear Good Morning)

Van de vijf fitgirls uit dit lijstje is Lienke wel de allervrolijkste. De positiviteit zelve stapt ze iedere ochtend stipt om 7 uur uit bed om te trainen, gezond te eten en nog wat lol te hebben. Voor sommigen zal ze misschien een beetje over-the-top vrolijk zijn, maar het is altijd nog beter dan een pessimist. Naast een goedlopend Instagram account (67.000 volgers), heeft ze ook nog een YouTube-kanaal waarop ze een paar keer per week een vlog post.

Muscle Beach! Om je heen Fitgirls en heel veel Fitguys ?? Dat vind ik geweldig om te zien! Ik betrapte mezelf er op dat ik mezelf ‘minder vond dat de mensen hier’. Ik vroeg m’n mams om een foto te maken waar ik m’n spierballen wilde showen. Ik was met geen enkele spierballen foto tevreden. Ik heb moeten wennen aan m’n nieuwe niet-wedstrijd shape. Dat duurt natuurlijk even, want 1,5 jaar bezig zijn met wedstrijden, een strakke shape waar je vet% lager is dan ‘gezond’ maakt dat je vaak een vertekend beeld hebt wanneer je niet in prep zit. Op dit moment heb ik een gezond vet% en ben ik gelukkiger dan ooit! Kan ik gelukkig mezelf even streng toespreken dat ik echt nog spiermassa heb maar ‘net even anders’ dan bikini fitness. En dan laat ik het weer los. Vergelijken met anderen is oh zo makkelijk, maar het maakt je vaak niet gelukkiger. Wees trots op wat je bereikt hebt en hoe onwijs fit gezond en happy je bent! ??✌? Zin om te knallen en te werken aan me myself and I ? I know, lap tekst, extra foto, wilde het even kwijt! #musclebeach #losangeles #fitgirls #fitdutchies

Een bericht gedeeld door Dear Good Morning | LIENKE (@deargoodmorning) op

 

Hoofdfoto: Shutterstock

Leave a Response