GadgetsFeaturedLifestyleNieuws

Dit weten we al over de nieuwste Samsung

Danny Bijl1336 views
Google Assistant

Na het succes van de Samsung S8 krijgen we binnenkort te maken met een nieuwe Samsung-smartphone. Op 25 februari zal het Zuid-Koreaanse concern voor het eerst de splinternieuwe Samsung presenteren aan het publiek.

Hoewel er nog veel onbekend is over deze nieuwe high-end smartphone, zijn er wel enkele features bekend die waarschijnlijk aanwezig zijn bij de nieuwe smartphone. Zoals we gewend zijn van Samsung, betekent dit dat er weer een fikse sprong vooruit wordt gemaakt in smartphonetechnologie. Mannennieuws kijkt naar de waarschijnlijke eigenschappen van deze gloednieuwe Samsung, die mogelijk de Samsung Galaxy S9 gaat heten.

Vermoedelijke nieuwe en aangepaste features

Naast verwachte verbetering op het gebied van onder meer de processor en pixeldichtheid van het scherm, lijkt het erop dat de nieuwe Samsung enkele zaken heeft aangepast en verbeterd.

Gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner
De nieuwe Samsung-smartphone zal beschikken over gezichtsherkenning en een vingerafdrukscanner. Dat is ook al het geval bij de S8, maar hier ondervonden veel gebruikers problemen met de positie van de vingerafdrukscanner. Deze zit naast de camera aan de achterzijde, waardoor de lens van de camera eenvoudig vettig werd van de vingers.

Bij de nieuwe Samsung zit deze vingerafdrukscanner onder de camera, wat het probleem van vette vingers op de cameralens zou moeten voorkomen.

Waterafstotend scherm
Hoewel de S8 al waterresistent was, lijkt het erop dat Samsung met de nieuwe smartphone een stap verder gaat. Op basis van informatie en patenten lijkt het erop dat Samsung het beeldscherm sterk waterafstotend heeft gemaakt, waardoor druppels snel van het scherm afglijden.

Nieuwe Android
Zoals vaak bij nieuwe smartphones van Samsung, lijkt ook het nieuwste model te gaan draaien op een nieuwe versie van Android. Dit zou Android Oreo zijn, dat een stuk sneller is en efficiënter omgaat met energie. De al indrukwekkende batterijduur van Samsung-smartphones kan daarmee nog eens worden opgeschroefd.

Ook beschikt de nieuwe Android over picture-in-picture, waarmee je twee apps tegelijkertijd kunt gebruiken. Daarvoor is een stevige processor nodig, maar ook dit lijkt weer goed te zitten bij de nieuwe smartphone.

Draadloos opladen
De technologie van draadloos opladen is in opkomst en verloopt in een stroomversnelling. Het lijkt erop dat ook de nieuwe Samsung smartphone draadloos opgeladen kan worden. Deze verwachting is er onder meer op basis van een merknaam die Samsung eerder registreerde: de DeX-pad. Dit zou het apparaat zijn waarmee het draadloos opladen bewerkstelligd kan worden. Geen gedoe met kabeltjes dus, maar simpelweg je telefoon op de DeX-pad leggen.

Wat de nieuwe smartphone van Samsung daadwerkelijk te bieden gaat hebben? Het is nog even afwachten, maar waarschijnlijk weten we voor het einde van de maand meer!

Leave a Response