Sport

Wielrenners opgelet: start Giro d ‘Italia!

Jaro1047 views
Giro d'Italia

Het is een zomer vol met ‘mannen evenementen’. Zo vindt het WK voetbal deze zomer in Rusland plaats en is het wielerseizoen weer begonnen. Aankomende vrijdag, 4 mei gaat de ronde van Italië oftewel, de Giro d ‘Italia, van start! Het startsein van dit prestigieuze wielertoernooi wordt gegeven in Jeruzalem. Wie gaat er met de titel aan de haal? Verdedigt Dumoulin zijn titel of gaat Chris Froome roet in het eten gooien?

Waar wordt het uitgezonden?

De Giro d ‘Italia is uiteraard dagelijks te volgen op het internet en tv. Voorheen was dit spectaculaire wielertoernooi te zien op de NOS, maar sinds dit jaar liggen de rechten bij Eurosport. Je kunt ook op je mobiel kijken via de Eurosport player app. Daarvoor dien je wel een mobiel abonnement af te sluiten bij bijvoorbeeld Telfort. Als je overdag geen tijd hebt, kun je ’s avonds genieten van uitgebreide samenvattingen tijdens het NOS Sportjournaal. Kortom, beschik je over internet en tv? Dan hoef je niets te missen van de Giro d ‘Italia!

Wie wonnen de Giro eerder?

Dit jaar gaat de 110e editie van de Giro van start. Wie wonnen hem de afgelopen tien jaar? Wij hebben de laatste winnaars op een rijtje gezet!

  • 2008: Alberto Contador
  • 2009: Denis Menchov
  • 2010: Ivan Basso
  • 2011: Michele Scarponi
  • 2012: Ryder Hesjedal
  • 2013: Vincenzo Nibali
  • 2014: Nairo Quintana
  • 2015: Alberto Contador
  • 2016: Vincenzo Nibali
  • 2017: Tom Dumoulin

De start in Jeruzalem

Het is de eerste keer dat de Giro niet start in Europa. Dit jaar wordt de eerste etappe namelijk gereden in Israël. En wel in Jeruzalem. Met de onstuimigheden van afgelopen jaren, is het natuurlijk te hopen dat er geen vervelende dingen gebeuren.

Giro d'Italia 2

Lees ook: 4 wielrenroutes in Zuid-Limburg die je gereden moet hebben!

Het parcours

4 mei wordt er dus gestart in Jeruzalem. Daarna volgen nog een paar ritten in Israël en op 7 mei vliegt het peloton naar Sicilië. Hier vervolgt de Giro zich vanaf Catania. De wielers rijden 3 dagen rond op dit eiland alvorens zij naar het vaste land afreizen. 10 mei kun je alvast dikgedrukt in je agenda zetten. Op deze dag wordt namelijk de beruchte Etna beklommen. Hier zullen gegarandeerd koppen gaan rollen. De slotrit wordt gereden door Rome op 27 mei. Wie zal er met de titel aan de haal gaan? Prolongeert onze Tom Dumoulin zijn titel of wordt het toch Froome? Ook gaat er wellicht een underdog met de titel aan de haal. In de wielersport is alles mogelijk! Houd Eurosport in de gaten en mis niets van de Giro d ‘Italia!

Wie denk jij dat de Giro gaat winnen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response