FashionLifestyle

Wat zegt jouw overhemd over jou?

Redactie MannenNieuws1201 views
Overhemden

Je hebt ze in alle soorten, vormen en maten: overhemden! Van stoere spijkeroverhemden met studs tot strakke witte overhemden met bijpassende manchetknopen om het af te maken. Aan wat je draagt valt veel af te lezen. Bijvoorbeeld naar welke gelegenheid je gaat of van welke muziek je houdt. Daarom een overzicht met een dikke knipoog: wat zegt jouw overhemd over je?

Het denim shirt

Jij houdt niet van regels en bent niet graag dertien in een dozijn te noemen. Je draagt het liefst je favoriete – al dan niet afgetrapte – All Stars en een simpel shirt in combinatie je denim overhemd. Als het wat formeler moet, dan combineer je favoriete spijkerstof graag met een bowtie. Je luistert naar gitaarmuziek van oude rocklegendes of raakt graag zelf een gevoelige snaar op je gitaar.

Voor de afwisseling wissel je jouw blauwe denim shirt af met een lichter exemplaar of gaat voor zwart, grijs of donkergroen.

Denim overhemd

Het witte overhemd

Het witte overhemd is het summum van klasse en stijl. Draag je je witte exemplaar samen met een driedelig pak? Dan ga je vast trouwen, of je werkt bij een bank. Draag je jouw overhemd van een luxe merk, dubbel geweven stof en met omgeslagen manchetten voor een classic nonchalante look? Dan run jij vast een fashionblog.

Draag je juist een wit overhemd waar je doorheen kunt kijken? Dan ben je vast niet gewend om formeel gekleed te gaan en heb je dit overhemd halsoverkop aangeschaft voor je eerste kantoorbaan. Om vijf uur zit jij in de auto onderweg naar huis, in de dagelijkse file, met op de achtergrond radio 2 of de top40 aan. Is het dan eindelijk casual friday. Dan ga wissel je je witte overhemd maar al te graag in voor een gekleurde om het weekend mee in te luiden. Hip lichtblauw of zelfs rood.

Wit overhemd

Het geblokte overhemd

Draag je een flanellen houthakkershemd, maar ben je geen houthakker. Dan ben je ontzettend hip en val je ongeveer in dezelfde categorie als de dragers van denim shirts.

Draag je geblokte overhemden met verschillende kleuren? Dan ben je een echte verzamelaar. Muntjes, sigarenbandjes postzegels, vrachtwagens op schaal of modeltreinen. Niets is je te gek. Je hebt de logeerkamer bij jou thuis dan ook omgetoverd tot mini-museum voor jouw collectie. Daarnaast struin je geregeld verschillende verzamelaarsbeurzen af op zoek naar een nieuwe aanwinst of special edition.

Geblokt overhemd

Het overhemd met print

Overhemden met print zijn weggelegd voor de echte creatievelingen onder ons. Een overhemd met kekke vissen- of bloemenprint staat tenslotte netjes, maar is net wat anders dan anders. Je werkt bij een reclamebureau of bent creative director bij een bekend merk.

Welk overhemd draag je zelf het liefst? En past de beschrijving bij je of ben je toch echt anders dan de rest? Misschien wordt het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Dan geven we toch de tip om eens online te snuffelen, de Bijenkorf heeft bijvoorbeeld een flinke collectie overhemden online en voor iedere man wat wils!

Leave a Response