Eten & DrinkenFeatured

Zelf aan de slag met een staafmixer: 3x tips

Redactie MannenNieuws1536 views

Dit keer een stukje voor de echte keukenprinsen onder ons. Grote kans dat je ook in jouw keuken wel een staafmixer kunt vinden. Het mooie is dat je dit handige ding voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Waar je het ook voor gebruikt, het maakt werkzaamheden in de keuken gegarandeerd een stuk gemakkelijker!

Door gebruik te maken van een staafmixer kun je de lekkerste recepten en garnituren binnen een handomdraai gereed hebben. Je kan gemakkelijk restjes verwerken in nieuwe recepten en specifieke recepten optimaal aan jouw smaak aanpassen. Om die en meerdere redenen kom je er in bijna iedere moderne keuken wel eentje tegen. Wat je nu allemaal met die staafmixer kan, vind je hier!

 1. Sauzen en spreads
  Nu zijn er vast enkele keukenhelden die allang eigen mayonaise maken. Eidooiers, mosterd, olie, een scheutje azijn, even flink kloppen met de garde en klaar is Kees! Maar er zijn nogal wat voordelen om het handwerk te vervangen voor een staafmixer. Je doet namelijk precies hetzelfde als met de hand, maar dan net een stukje gemakkelijker. De staafmixer doet al het klopwerk voor je en dat maakt dat het een stuk minder moeite kost. Daarbij is het ook nog eens sneller klaar! Hetzelfde geld voor andere spreads en sauzen zoals bijvoorbeeld aioli, ketchup of mosterd.
 2. Soepen en puree
  En wat dacht je van smaakvolle huisgemaakte soepen? Een romige champignonsoep is met de staafmixer een stuk sneller klaar dan met de hand. Hoewel je met het ‘handwerk’ net wat luchtigere eindresultaten krijgt, bespaar je jezelf met de staafmixer een lamme pols. De besparing in tijd geeft je ook weer wat meer mogelijkheden om bijvoorbeeld de tafel leuk aan te kleden voor een romantisch diner voor twee. Behalve puree, spreads, sauzen en soepen zijn er vele maaltijden die met de staafmixer een stuk sneller klaar zijn. Zo zijn er tientallen recepten te vinden waarin de staafmixer centraal staat. Door een keer te koken op basis van een van deze nieuwe recepten, kun je gegarandeerd een verrassende en smaakvolle maaltijd op tafel toveren.
  soepen
 3. Onderhoud
  Door de staafmixer na gebruik direct goed schoon te maken gaat het gereedschap een stuk langer mee. Koppel dan ook alle opzetstukken van de staafmixer los zodat je overal goed bij kunt. Over het algemeen mag je ze gewoon in de vaatwasser zetten. Het is wel altijd verstandig om alles eerst even met heet water goed af te spoelen. Zo weet je zeker dat het goed schoon is! Laat uiteindelijk alles in de lucht drogen om eventuele beschadigingen met de handdoek te voorkomen.

Leave a Response