Wonen

Zelf je keukenkastjes verven

Redactie MannenNieuws1922 views
Keukenkastjes verven

Eigenlijk maakt het helemaal niet uit of je nu een oude of nieuwe keuken hebt. Oke, het niveau in kookgemak kan natuurlijk enorm verschillen, maar dat hoef je er van de buitenkant helemaal niet vanaf te kunnen zien. Of de kastjes vanbinnen nu op instorten staan of geautomatiseerd zijn met de nieuwst druksystemen, je kan het er van buiten allemaal even strak en modern uit laten zien door gewoon de verfkwasten erbij te pakken.

Als je nu echt gemakzuchtig bent kun je natuurlijk altijd folie gebruiken, maar dit krijgt nooit hetzelfde effect als echte verf. Helemaal niet met de passie die erin zit natuurlijk. Zoveel tijd kost het ook helemaal niet. Je kunt vrij snel en gemakkelijk binnen een dag je eigen keukenkastjes verven en de look van je keuken naar een hoger niveau tillen.

Inkopen doen

Je moet natuurlijk wel de juiste materialen hebben. Zonder goed gereedschap is het onmogelijk om goed werk te verzetten. Zorg dus dat je een goede kwaliteit verf koopt, eentje die niet afbladdert bij verhitting of begint te lekken bij waterdampen. Ook de juiste kwast is van belang; goedkope kwasten laten haartjes achter.

keukenkastjes zelf verven

Voorbereiding

Om nou extra werk achteraf te voorkomen zorg je gewoon dat je goed voorbereid bent. Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze, en dat is met verfkarweien zeker zo. Ontvet de kastjes en maak ze goed schoon om zeker te zijn dat de verf goed pakt. Zorg voordat je gaat verven dat de kastjes helemaal ‘schoon’ zijn en dus geen resten schoonmaakmiddel of water bevatten. Goed afplakken, vloeren beschermen, spullen klaarzetten en na een paar uurtjes verven heb je een andere keuken!

Ga voor stijl

De keukenkastjes moeten natuurlijk wel bij de rest van je interieur passen. Ga bijvoorbeeld niet voor knalroze kastjes in een industriële setting. Tenzij dat je ding is natuurlijk. Over het algemeen wordt een moderne keuken als het meest aantrekkelijk gezien. Gewoon lekker neutraal en zonder al teveel poespas. Daarbij een gemakkelijke stijl om je keukenkastjes op aan te passen. Fijne basiskleuren passen al snel in een moderne keuken. Of het nu zwart, grijs of geel is.

stijlvolle keuken

Afwerking

Geloof het of niet maar schoonmaken is deel van een goede afwerking. Met de juiste schoonmaakmiddelen kun je namelijk gemakkelijk scherpe randjes in je verfwerk maken. Heb je ergens een uitschieter gemaakt? Een liniaal en poetsdoek met wat schoonmaakmiddel verwijdert de verf zo. Op die manier ziet het er hoe dan ook goed afgewerkt uit; inclusief die strakke lijnen.

Leave a Response