Wonen

Zelf tuinmeubels maken

Redactie MannenNieuws1280 views

Klussers en doe-het-zelvers opgelet! Het lekkere weer begint er gelukkig weer aan te komen. Tijd om massaal naar buiten te trekken, de barbecue aan te steken en je beste vrienden uit te nodigen. Hoe gaaf is het dan om lekker in je eigen gemaakte tuinmeubels te chillen met een lekker muziekje op de achtergrond? In dit artikel geven we je een aantal tips en suggesties die je hiermee op weg helpen.

De mogelijkheden van tuinmeubels die je zelf kunt maken zijn bijna eindeloos, daarom beperken we ons nu even tot de meest voorkomende opties;

Een loungeset

Niet de makkelijkste, maar wel een erg geliefd project bij doe-het-zelvers; de loungeset. Wil jij met je vrienden comfortabel zitten tijdens jullie chillmoment? Dan mag een fijne loungeset niet ontbreken. Deze worden vandaag de dag voornamelijk gemaakt van steigerhout. Vraag bij de aanschaf wel eerst even of je met onbehandeld of behandeld steigerhout te werk gaat. Voordat je aan de slag gaat is het verstandig om te bepalen welke vorm de bank gaat krijgen. Aan de hand van de vorm (bijvoorbeeld een u vorm of hoekbank), zijn er online vele bouwtekeningen te vinden. Als het zaag en timmerwerk klaar is, kun je de bank nog afwerken met een water beschermende beits of verf.

zelf tuinmeubels maken

Tafel / opbergruimte

Waar je je mannelijkheid ook helemaal in kwijt kunt is een stoere tafel, die tevens ook als opbergruimte gebruikt kan worden. De koude pilsjes en heerlijke versnaperingen moeten ergens op staan toch? Ook voor dit project is steigerhout een zeer goede oplossing, echter kun je met (oude) pallets ook de mooiste creaties maken. Wat ook een gave combinatie maakt is het tafelblad van (steiger)hout en de poten van (steiger)buizen. Als van je tafel ook een multifunctionele opbergruimte wil maken, dan is een vierkante tafel met een uitklapluik een goede optie. Het advies is wel om er dan ook wieltjes onder te bevestigen, zodat je dit multifunctionele meubel ook eenvoudig kunt verplaatsen. Ook hier zijn voldoende bouwtekeningen van te vinden.

eigen tafel maken

loungeset

Wandkast

Om accessoires te stallen is een wandkast een zeer gewenste toevoeging aan je tuin. Afhankelijk van het aantal spullen dat je er in kwijt wil bepaal je de grootte van de kast. Qua indeling adviseren we om het zo basic mogelijk te houden, en te werken met rechthoekige vormen en simpele verbindingen. Wat bij een wandkast ook erg gaaf is, is een opvallende kleur of combinatie van meerdere kleuren. Het geeft een zeer sfeervol beeld en het is de ideale opbergplek voor bijvoorbeeld je barbecue gereedschap, flessen wijn en tuinkussens.

Het gereedschap  

Een belangrijk onderdeel van dit hele proces is de voorbereiding. Bepaal welke meubels je gaat monteren en maak voor jezelf een lijstje welke materialen en gereedschappen je hiervoor nodig hebt. De basic items zoals spijkers, schroeven en (hout)verf zijn bij de iedere bouwmarkt verkrijgbaar. Echter maken machines het verschil bij een maken van een tuinmeubel. Goede machines zorgen voor het beste zaagwerk en een nette afwerking. Heel veel succes met klussen. Hopelijk komt je tuin er gaaf uit te zien en heb je er veel gezellige momenten met vrienden.

Ga je je tuin helemaal vernieuwen en ben je ook nog van plan een veranda te bouwen? Lees dat dit artikel waarin we je vier praktische tips geven.

Leave a Response