Gadgets

De zelfrijdende koffer: prul of praal?

David1398 views

We hebben al eerder gezien dat er steeds vaker behoorlijk nutteloze gadgets ontwikkeld worden. Van smart ondergoed tot een smart tandenborstel: hebben we het echt nodig? Deze maand werd alweer het nieuwe smart apparaat geïntroduceerd: een automatische koffer die zelf achter je aanrijdt, zonder dat je er omkijken naar hebt.

Misschien is deze gadget op het eerste gezicht wel iets nuttiger dan een tandenborstel die verbonden is met het internet, maar is het nou echt praktisch? We gaan stap voor stap kijken wat we nou echt aan de TravelMate hebben (en vooral wat we er niet aan hebben).

Zelfrijdende koffer: waarom niet?!

Misschien ken je het wel als je op het vliegveld loopt of in de bus probeert te stappen met in de ene hand je koffen en de andere hand je instapkaart. Vaak een beetje onhandig, zeker als het druk is. Wat dat betreft biedt een koffer als de TravelMate dan uitkomst, want nu kun je beide handen gebruiken voor bijvoorbeeld je instapkaart.

De makers van de TravelMate laten zien dat de koffer je overal op de voet volgt en geen enkel probleem heeft met onder meer loopbanden en zelfs roltrappen. Ideaal toch? Ook is de koffer uiteraard verbonden met je smartphone. Via een app kun je de koffer altijd terugvinden mocht je hem zijn verloren. Tenslotte kun je met deze smart koffer ook nog eens andere, traditionele koffers voortduwen. Waarom zou je deze koffer dus niet willen?

1. Tackel mensen als nooit te voren

Heb je een sadistisch randje, maar kun je er moreel gezien nooit naar handelen? Dan is de TravelMate zeker iets voor jou. De koffer rijdt namelijk behoorlijk dicht bij de grond en volgt net niet zo kort op je als je zou willen. Het gevolg? Mensen die haast hebben en niet goed opletten gaan geheid over je koffer struikelen. Als sadistisch persoon kun je daar natuurlijk heerlijk gebruik van maken.

Het rode licht van de koffer verraadt de duivelse, sadistische intenties van deze koffer.

2. Geen omkijken! Muziek in de oren.. van dieven

Dat je een normale koffer vasthoudt is soms een beetje onhandig, maar het biedt ook veiligheid. Omdat je de koffer vasthoudt, is hij namelijk ook minder makkelijk te stelen voor criminelen. Zet je de koffer neer, dan doen de meeste mensen dit voor zich of tussen de benen. Waarom doen ze dit? Natuurlijk, om hem in het zicht te houden.

En wat is de situatie met de TravelMate? Ah, natuurlijk: je hebt er geen omkijken naar en ziet het dus niet direct als iemand je koffer steelt. Je zou denken dat je hier wel over nadenkt op het moment dat je een dergelijke koffer wilt ontwikkelen, maar het lijkt hier niet het geval te zijn. Dat je de koffer later via je smartphone kunt terugvinden is een schrale troost als jij je vlucht gemist hebt en de dief je koffer heeft geleegd.

Je tas vol waardevolle spullen achterop de koffer die een meter achter je rijdt. Wat kan er misgaan?

3. Veel mensen en anderen met de koffer: kan niet misgaan

Stel er bestaan geen criminelen en mensen zien de koffer op tijd: dan is het best een mooi ding toch? Misschien, maar praktisch? Waarschijnlijk niet. We zien bij de automatische stofzuigers al dat ze, zelfs in een rustige woonkamer met een vlakke vloer, er regelmatig problemen ontstaan bij blokkades.

Wat te denken van een luchthaven vol mensen die de koffer continu afsnijden, volgt hij je dan nog steeds zo goed? En wat als er meer mensen rondlopen met die koffer, hoe weet je dan zeker dat hij altijd de goede persoon volgt? Het zijn vast zaken die op termijn opgelost kunnen worden, maar in deze tijd zijn er meer problemen dan oplossingen met deze koffer.

4. Last but not least: de bagagemannetjes

Wel eens gezien hoe de medewerkers van een luchthaven de bagage rondsmijten? Juist, je koffer voor technologie gaat dat niet lang overleven. Bovendien is het nog niet geheel duidelijk of de koffer volledig waterdicht is, wat toch ook niet onbelangrijk is wanneer je aan het reizen bent.

Nee, deze TravelMate is een mooie gadget, maar vooral één om over te fantaseren. Geef mij maar de doodnormale trolley. Lekker traditioneel.

Bekijk het filmpje van de TravelMate:

Leave a Response