Lifestyle

Zo bespaar jij op een makkelijke manier veel geld

Redactie MannenNieuws1214 views
besparen

Nederland begint net weer een beetje te klimmen uit de crisis. Toch voelen veel mensen deze nog steeds in hun portemonnee. Veel mensen zouden het fijn vinden om makkelijk en snel wat geld te besparen, het zou ideaal zijn natuurlijk. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je snel en gemakkelijk geld kunt besparen. Lees snel verder!

1. Voeding

Eten is een primaire levensbehoefte. Toch valt er nog veel geld op te besparen. Veel mensen zeggen dat zij niet willen besparen op voedsel, het is immers belangrijk, je hebt het nodig enzovoort. Toch kun je makkelijk besparen op voedsel zonder slechter te gaan eten. Probeer bijvoorbeeld iedere keer voordat je boodschappen gaat doen de folders van supermarkten bij jou in de buurt te bekijken. Je kunt per supermarkt aankruisen wat je daar wil halen in verband met de aanbieding. Als de broccoli heel goedkoop is, kun je dat inslaan om de aankomende week een keer broccoli te eten.

Verder valt er qua voedsel ook nog te besparen op eten en drinken buiten de deur. Het lijkt misschien onbenullig, maar die snoeprepen uit de automaat en die koffietjes voor in de metro laten toch maandelijks een flink bedrag uit jouw portemonnee verdwijnen. Zorg er dus voor dat je altijd iets te eten en te drinken bij je hebt, of spreek met jezelf af dat je maar een ‘x’ aantal keer per week coffee to-go mag halen of buiten de deur luncht.

2. Vaste lasten

Ook op de vaste lasten valt veel te besparen. Neem bijvoorbeeld verzekeringen. Veel mensen laten ieder jaar hun verzekering onveranderd, terwijl ieders situatie ieder jaar wel veranderd. Heb jij echt een uitvaartverzekering nodig of kan dit uit eigen middelen betaald worden? Gooi alle verzekeringen eruit die je niet nodig denkt te hebben.

Niet alleen op het gebied van verzekeringen, ook qua energie valt er voor veel mensen wat te besparen. Op onafhankelijke vergelijkingssites kun jij zien wie de goedkoopste aanbieder is in jouw regio. Een paar euro per maand kan tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar schelen. Dat is snel verdiend!

3. Sporten

Het klinkt suf, maar rekening houden met het milieu is ook rekening houden met jouw portemonnee. Kies er bijvoorbeeld voor om een keer wat vaker de fiets te pakken in plaats van de auto, dit scheelt toch weer benzinekosten. Daarnaast bespaar je zo ook op een abonnement van de sportschool. Door meer dingen te ondernemen op de fiets of lopend kun je veel benzinekosten besparen. Dit kun je ook doen als je met het openbaar vervoer reist, stap gewoon een keer een halte eerder uit. Uiteindelijk zul je zo ook op ziektekosten besparen, aangezien jij zo langer en beter leeft. Ook zul jij productiever zijn, omdat het sporten en bewegen ervoor zorgt dat jij beter in je vel zit. Alleen maar voordelen dus!

Leave a Response