Wonen

Zo doe je dat: je woning stijlvol én praktisch inrichten

Redactie MannenNieuws582 views
Zo doe je dat je woning stijlvol én praktisch inrichten

Je wilt natuurlijk wel dat je interieur er een beetje leuk uitziet. Je huis moet immers als een thuis voelen! Tegelijkertijd is het wel zo ideaal als je woning praktisch is ingericht. Gelukkig zijn deze twee eigenschappen prima met elkaar te combineren. Hoe je dat aanpakt? Lees verder voor onze tips!

Stevige en stijlvolle vloer

We beginnen bij de basis: de vloer in je woning! Er zijn natuurlijk een heleboel soorten vloeren om uit te kiezen. Vaak zien we houten of harstenen vloeren als de mooiste opties, maar deze vloertypes zijn dan weer niet altijd even handig in gebruik. Zo vraagt hout om veel onderhoud. Daarom kiezen steeds meer mensen voor klik PVC als een goed alternatief: deze vloeren zijn net zo mooi, en tevens duurzaam en eenvoudig te leggen. PVC is bestendig tegen zware belastingen en gaat lang mee gezien de stevige en hoogwaardige kwaliteit. Verder kun je gewoon uit stijlvolle looks kiezen: denk aan een betonlook of de trendy visgraatvloer.

Stevige en stijlvolle vloer

De juiste verlichting

In veel woningen wordt er gewoon maar hier en daar een lamp opgehangen, zonder dat er verder echt goed over wordt nagedacht. Dat kan slimmer! Met de juiste verlichting zorg je voor goed zicht in je woning. Ook kun je verlichting handig inzetten om bepaalde hoekjes of objecten beter uit te lichten – denk aan de zithoek of juist een schilderij. Maak daarom een handig lichtplan om vast te stellen waar je de verlichting wilt plaatsen in je huis. Kies verder het liefst voor licht dat je kunt instellen, bijvoorbeeld met een app op je telefoon. Dat is ideaal: zo kun je het licht bijvoorbeeld dimmen of veranderen van kleur.

Opruimen met een praktische indeling

In je interieur is het natuurlijk ook belangrijk dat je de boel goed kunt opruimen. Op die manier ziet het er altijd netjes uit! Kies daarom voor grote en overzichtelijke kasten. Om voor een leuke look te zorgen, ga je voor een fraai design, zoals stijlvol hout. Voldoende kastruimte is tevens belangrijk: je kunt het best meer kastruimte hebben dan dat de spullen die je erin kwijt wilt in gebruik nemen. In je keuken is het praktisch als je kiest voor slimme kasten. Ga bijvoorbeeld voor onderkasten die je kunt uitschuiven, om overal makkelijker bij te komen. En geef je apparaten en producten een vaste plek, waar je ze altijd weer eenvoudig terug kunt zetten.

Duidelijke looproutes door de kamers

Je doet er ook goed aan om de nodige aandacht te besteden aan de looproutes door je woning. In veel huizen, met name kleine huizen, is het op sommige plekken behoorlijk krap. Dat komt vaak door een onpraktische indeling: spullen staan te dicht op elkaar. Als dit ook in jouw huis het geval is, kun je eens een andere indeling proberen! Het vraagt om wat creativiteit, maar de kans is groot dat je je woning zo juist praktischer kunt inrichten.

Leave a Response