Fashion

Zo hoor jij een pak te dragen

David1231 views

Steeds minder vaak is het nodig om op de werkvloer een pak te dragen. Zelfs bij de grote bedrijven zien we steeds vaker dat een casual outfit toegestaan wordt. Toch zijn er ook nog tal van momenten waarop een pak goed tot zijn recht komt.

Of het nou voor een officiële gelegenheid is, een ontmoeting met een klant of simpelweg de dagelijkse werkvloer: met een mooi pak kom je goed voor de dag. Een pak op de juiste manier dragen is nog net wat simpeler gezegd dan gedaan. Bij een pak hoort een passend overhemd, horen passende schoenen en bovendien passende accessoires.

Mannennieuws.nl help je in samenwerking met HemdvoorHem op weg naar de perfecte outfit.

Pasvorm van het pak: geen detail

De pasvorm van het pak is één van de belangrijkste onderdelen van de outfit. Een pak dat te groot of te klein is oogt onhandig en zelfs een beetje sullig. Zorg er daarom altijd voor dat je pak goed zit. Dit betekent onder meer dat het jasje makkelijk dicht kan, maar je nog wel ongeveer een vuist tussen de borst en het jasje kunt doen.

Verder mag de schoudervulling niet uitsteken over de schouders, moet de broek in staande positie op de schoenen rust en moeten de mouwen van het jasje tot de pols komen, maar niet voorbij de muis van de hand.

Een passend overhemd kiezen

Het overhemd dat wordt gedragen is bijna nog belangrijker dan de pasvorm van het pak, omdat het direct in het oog springt. Het overhemd kan de outfit maken of breken, want met een niet-bijpassend overhemd kan je pak nog zo goed zitten: het ziet er eigenlijk niet uit.

Wil je het veilig houden, dan kan je met een wit overhemd eigenlijk niet de mist ingaan. Stijlvoller is het echter om voor een overhemd te gaan met een rustige, maar lichte kleur. Populair zijn onder meer lichtblauw, lichtgrijs en ook lichtroze.

Zorg ervoor dat het overhemd net gestreken is. Wil je tijd besparen, dan kun je ook gaan voor strijkvrije overhemden. Kies hierbij voor een strijkvrij overhemd dat van 100% katoen is. Strijkvrije overhemden van ander materiaal ademen vaak nauwelijks, waardoor je snel gaat zweten. Je kunt dit soort overhemden online bestellen.

Maak de outfit af met een mooie leren tas.

Accessoires bij je pak

Wil je de outfit helemaal afmaken, dan mogen accessoires niet ontbreken. Met name een horloge doet het altijd goed bij een pak. Je kunt hierbij kiezen voor een horloge met leren band of metalen band. Met een metalen band zit je sneller goed, met een leren band moet je goed letten op de kleur van het bandje en de kleur van de riem en schoenen die je draagt.

Een armband is over het algemeen af te raden bij een pak, omdat dit te casual oogt. Kies tenslotte voor een goed bijpassende tas die eveneens enigszins chique is. Leren handtassen die voldoende groot zijn voor een laptop of papierwerk passen uitstekend.

Leave a Response