WonenLifestyle

Zo houd jij je huis netjes

Redactie MannenNieuws970 views
Je huis netjes houden

Alle sloddervossen verzamelen! Het probleem is ons allemaal bekend: keer op keer is jouw huis weer een rommeltje. Al doe je nog zó je best! En hoewel het een onmogelijke taak lijkt te zijn, hebben we toch de tips voor je in petto die wel eens je redder in nood kunnen zijn. Lees snel verder: zo houd jij je huis netjes!

De prullenbak waar je ‘m nodig hebt

Laten we beginnen bij het begin. Wat doe jij met spullen die weg kunnen? Grote kans dat ze op de grond belanden, of ergens in een hoekje op je tafel of bureau. Niet meer doen! Dit is namelijk een van de grootste fouten die je kunt maken. En het is echt maar een kleine moeite om iets metéén weg te gooien. Ben je er maar vanaf!

Zorg er dan ook voor dat je een prullenbak neerzet op de plekken waar je er een nodig hebt. Dat is allereerst natuurlijk in de keuken – waar de prullenbak nooit mag ontbreken. Maar ook naast je bureau en in de badkamer is het geen gek idee om er een neer te zetten. En kies ook meteen voor een grote variant: zo kun je er zoveel mogelijk in kwijt. Praktisch!

Opbergen doet wonderen

Naast items om weg te gooien, heb je natuurlijk ook spullen in huis die je wilt bewaren. Maar deze verdienen wel een plekje waar ze netjes worden opgeborgen! Voorkom dat je alles zomaar laat rondslingeren in huis – daar word je immers echt niet gelukkig van.

Het creëren van opbergruimte in huis is dan ook van groot belang. Haal extra kasten in huis: liever te weinig kastruimte dan teveel! Maar ook bakken, manden en zakken zijn handig om je spullen in kwijt te kunnen. Sterker nog: daarmee kun je meteen het een en ander ordenen. Wat het vervolgens weer makkelijker maakt om het netjes te houden!

opbergen

Overal een kapstok

Er zijn een heleboel spullen op te ruimen in kasten, manden of dozen. Maar er blijft hierbij nog één ding over waar je maar niet vanaf lijkt te komen: rondzwervende kledingstukken. Items die je een keer hebt gedragen en die nog niet per se de was in hoeven. Daarvoor hebben we de ultieme trick: hang ze op aan een kapstok!

Dat maakt dan ook dat de kapstok niet alleen relevant is in de hal – waar deze natuurlijk ook niet mag ontbreken. Ook in de slaapkamer en badkamer kun je de kapstok goed gebruiken. Leer jezelf daarbij aan dat je voortaan niets meer op de grond neergooit. Hang het direct netjes op. Het is maar een kleine moeite!

Minimaliseren is van belang

Het is je vast opgevallen: bovenstaande tips hebben allemaal betrekking op spullen. We zijn nu eenmaal materialistisch ingesteld. En dat draagt bij aan het probleem van het rommelige gevoel in huis. Wie het dus écht goed wil aanpakken, gaat aan de slag met minimaliseren.

Minimaliseren kost tijd: het idee is dat je door je hele huis gaat, en alles weggooit wat je eigenlijk niet gebruikt. En geloof ons maar: dat is een boel. Dat maakt dan ook dat minimaliseren zo’n positief effect heeft voor een opgeruimde woning! Zeker als je het eens in de zoveel tijd herhaalt.

minimaliseren

Iedere dag een beetje

Wie de flinke klus van het minimaliseren niet onder ogen wil komen, kan het beter van dag tot dag bekijken. We hebben vaak de neiging om het opruimen van het huis dagenlang helemaal te laten versloffen, tot dat ene moment dat het echt niet meer kan. En dat is eigenlijk een verkeerde gedachtegang.

Er is namelijk niets vervelender dan je héle huis te moeten opruimen op één moment. Je kunt het beter als volgt aanpakken: ruim iedere dag een beetje op. In vijf of tien minuten tijd kun je al veel doen voor een net en comfortabel gevoel in huis!

Een opgeruimd huis: inzet maakt waard

Het zal wat energie en verandering van je vragen: het zetten van de stappen naar een opgeruimd huis. Maar voor je het weet ben je eraan gewend – en wil je nooit meer anders. Op naar een fris gevoel in huis!

Leave a Response