Eten & DrinkenVrouwen

Zo maak je haar een prachtige cappuccino met hartje!

Jaro1532 views
cappucino hartje maken

Als single jongvolwassen man kun je met volle teugen genieten van het leven. Geen verplichtingen, maar heerlijk de beest uit hangen. Wanneer je na het uitgaan een scharrel mee naar huis neemt, dan is het wel zo netjes om de volgende ochtend een lekker ontbijtje klaar te maken. Een eitje doet het altijd goed, net als een glas jus d’orange, maar wat haar echt warm maakt vanbinnen is een overheerlijke cappuccino met een hartje in het schuim. Als je denkt dat zo’n cappuccino alleen voor de ervaren barista’s is weggelegd, dan heb je het fout. Hieronder het eenvoudige stappenplan! Oh, en ook als je geen vrijgezel bent, dan kun je deze cappuccino natuurlijk ook maken voor je partner!

Wat heb je nodig?

Welke ingrediënten heb je nodig om deze liefdevolle cappuccino met hartje te maken? Allereerst heb je natuurlijk koffie nodig. Het best kun je gaan voor een sterke koffie, zoals espresso. Het tweede ingrediënt: volle melk. Als laatste kun je er nog een beetje suiker in doen, maar dat verschilt natuurlijk per persoon.

Om deze koffie te maken heb je een espressomachine nodig en een melkopschuimer. Je kunt de melk ook eventueel met een garde opschuimen, maar dan is het wel moeilijker om het hartje uiteindelijk te creëren.

cappucino hartje maken 2

Lees ook: 5 goede voornemens voor mannen!

Stap 1: De koffie

Een veelgemaakte fout is: teveel koffie! Een goede cappuccino bestaat voor slechts 1/3 uit (espresso)koffie. Zorg dus dat je niet teveel koffie in de kop doet!

Stap 2: Het schuim

Het beste gebruik je voor het schuim een opschuimer waarbij hete lucht in de melk geblazen wordt. Deze zitten vaak aan een espressomachine. Met de hand kloppen kan ook, maar zorg er dan wel voor dat het schuim een dunne substantie heeft.

Stap 3: Het hartje

Nu de kop koffie klaar is en je melk opgeschuimt is, kan het feest beginnen. Neem een schenkbeker en schenk het schuim langzaam in het midden van de koffie. Wanneer de kop bijna gevuld is, trek je de straal schuim als het ware door het figuurtje heen. Zo vormt zich uiteindelijk een hartje. Hieronder een video waarin het duidelijk uitgelegd wordt!

Het is waarschijnlijk op het begin even oefenen, maar na een tijdje maak je vanzelf eenvoudig zulke mooie hartjes in haar cappuccino! Je kunt overigens ook zelf experimenteren en met deze techniek andere vormpjes in je cappuccino maken!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response