Wonen

Zo maak je je tuin klaar voor de zomer

Redactie MannenNieuws789 views
Zo maak je je tuin klaar voor de zomer

De zomer komt eraan, dus ga er voor met wat tuinwerk. De zomer is een geweldige tijd om buiten te zijn en van het weer te genieten. Dit is het ideale om te tuinieren. Zo ben je er klaar voor als de zomer eraan komt. Door deze tips te gebruiken, zorg je ervoor dat je tuin in alle seizoenen sterk groeit.

Een ligstoel toevoegen

Een ligstoel tuin is een geweldige manier om te ontspannen in je tuin. Als je er geen hebt, is het tijd om het toe te voegen. Ligstoelen vind je bij de meeste tuincentra of online winkels. Ze zijn stijlvol en verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

Koop een tuintafel en stoelen

Een tuintafel met stoelen is een aanwinst voor elke tuin. Ze kunnen worden gebruikt om te eten, drinken en spelletjes te spelen met je vrienden terwijl je geniet van de zomerzon. Tuintafels zijn ook perfect voor knutselen zoals schilderen of naaien, waardoor het een ideale plek is voor kinderen om van hun hobby’s te genieten.

Onderhoud je gazon

Onderhoud je gazon

Maai je gazon regelmatig. Je kunt een kooi- of cirkelmaaier gebruiken, zolang je hem maar scherp houdt. Een bot mes zal je gras verscheuren in plaats van het netjes af te snijden. Dit is contraproductief om het gras gezond te houden en op een schone manier te laten groeien. Je moet ook onkruid wieden als er onkruid in je gazon groeit. Als je genoeg tijd hebt en al het onkruid wilt verwijderen, trek ze dan met de hand uit of gebruik een schoffel om ze in plaats daarvan op wortelniveau af te hakken. Als je echter weinig tijd hebt en alleen de voor de hand liggende zichtbare onkruidverwijderaars wilt verwijderen, ga dan voor een elektrische onkruidverwijderaar.

Harken en herplanten

Zodra het weer is opgewarmd, is het tijd om eventuele dode planten of onkruid die in je tuin rondhangen op te ruimen. Als je eerder in de lente het wieden hebt gemist, is dit een goed moment om terug te gaan en het opnieuw te doen. Verwijder vervolgens dode bladeren en twijgen van de afgelopen herfst door ze op te harken met een bladhark. Zo voorkom je dat ze in de zomer gaan rotten en je grond verpesten. Het is buiten warm genoeg om bijvoorbeeld eenjarige of vaste planten te planten. Profiteer van het mooie weer en vul wat lege plekken met nieuwe planten. Je kunt altijd klein beginnen door een of twee nieuwe planten per seizoen toe te voegen.

Plant je groenten

Je eigen groenten planten is een geweldige manier om je kinderen erbij te betrekken en in de tuin te investeren. Je kunt ze leren over bestuiving, zaden en zaailingen en hun tijd echt productief maken.

Leave a Response