Eten & Drinken

Zo maak je dé perfecte gin-tonic!

Jaro1259 views
gin-tonic

De Gin-tonic is bezig aan een geweldige comeback! Tegenwoordig behoort dit drankje tot de meest populaire cocktails. Hoe maak je nu dé perfecte Gin-tonic? Wij hebben het recept!

Gin

Wat is Gin precies? Gin wordt gemaakt door natuurlijke smaakmakers toe te voegen aan een (plantaardige) alcoholsoort. De smaak die overheerst is die van de jeneverbes, maar er zitten ook ingrediënten als rozemarijn, koriander en basilicum in dit drankje. Gin stamt dus af van jenever, maar staat tegenwoordig sterk in zijn eigen schoenen. Het drankje is ooit uitgevonden in de Lage Landen (nu België), maar de final touch werd in Engeland toegevoegd. Vandaar dat de Britten Gin als ‘hun eigen’ product beschouwen. Deze alcoholische drank wordt gebruikt in de wereldberoemde Martini, maar ook wordt Gin vaak gemixt met Tonic!

gin

Lees ook: Heerlijk recept voor guacamole!

Gin Tonic

Tonic is het andere – uiterst belangrijke – ingredient van deze cocktail. Er zijn verschillende merken tonic en elk merk is verschillend. De meest verkochte tonic is die van Schweppes. De Gin Tonic wordt het best ijskoud geserveerd en wordt gegarneerd met komkommer. Hieronder het recept van dé perfecte Gin Tonic!

tonic

Lees ook: Zo bespaar jij op een makkelijke manier heel veel geld!

Het recept

Stap 1

Neem een ballonglas, of een longdrinkglas

Stap 2

Vul het glas allereerst met ijs. Dit kan crushed ice zijn, maar gewone ijsblokjes voldoen ook. Wees vooral niet te zuinig!

Stap 3

Nu kan het feest beginnen. Vul het glas met 50 ml gin. Je kunt hiervoor een speciale maatbeker voor cocktails (een jigger) gebruiken, maar dat hoeft niet.

Stap 4

Vul het glas nu aan met 150 ml tonic.

Stap 5

Top de cocktail met een mooie garnering. Denk bijvoorbeeld aan dunne slierten komkommer of citroenpartjes.

Stap 6

Drink het drankje door een rietje voor de ultieme smaakbeleving. Proost!

Tips

Klinkt easy peasy, toch? Hieronder nog wat tips om je skills te verbeteren! Zo kun je op het eerstvolgende huisfeestje in de keuken de blits maken. Want zeg nu eerlijk, een man die heerlijke cocktails maakt is toch veel aantrekkelijker?

1. Perfecte verhouding!

De perfecte verhouding is 1:3, 1 deel gin en 3 delen Tonic. Je kunt dit natuurlijk naar smaak aanpassen, maar als je de perfecte smaken van beide dranken wilt combineren kun je het beste bovenstaande verhouding aanhouden.

2. Vers!

Snijd de garnituur vlak voordat je de cocktail serveert, zo blijft deze vers en verandert de geur niet.

3. Varieer

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Als garnering kun je bijvoorbeeld schijfjes appel en kaneel toevoegen, een basilicum blaadje, aardbeien of jeneverbesjes.

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response