Lifestyle

Zo reizen wereldsterren over de wereld

David1 comment1555 views
Airbus A380 prins Al-Waleed

Waar jij en ik economy class met Transavia op vakantie gaan, is het voor wereldsterren een heel ander verhaal. Van profvoetballers als Cristiano Ronaldo tot DJ van eigen bodem Martin Garrix en van de Amerikaanse president Trump tot topondernemer Mark Zuckerberg: ze reizen allemaal in ongekende luxe.

Voor hen geen economy class en vaak niet eens first-class, maar een privéjet. Vergeet een schreeuwende baby links van je en een zwetende man rechts van je, in deze jets is het optimaal ontspannen zonder afleiding.

Mark Zuckerberg: Facebook-miljardair met een huurvliegtuig

Mark Zuckerberg, de oprichter van het iconische sociale netwerk, is inmiddels een paar miljard waard dankzij zijn website. Tegelijkertijd wil hij graag gezien blijven worden als een jonge ondernemer die vooral normaal is gebleven. Geen strakke pakken, maar een blauwe hoodie en geen overdreven jetset, maar een relatief doorsnee leven.

Om die reden heeft Zuckerberg nog altijd geen eigen privéjet. Dat wil echter niet zeggen dat hij nooit privé vliegt. Sterker nog, Facebook geeft jaarlijks ongeveer een miljoen uit aan het huren van privévliegtuigen. Dat doen ze voor zijn veiligheid, maar natuurlijk ook voor zijn eigen comfort. En dat zo’n privévliegtuig comfort biedt, is wel te zien aan het type vliegtuigen dat the Zuck huurt.

Met onder meer grote leren stoelen, een bed en badkamer komt de CEO van Facebook werkelijk niets tekort.

Geen smalle stoelen en een gebrek aan beenruimte, maar meer iets zoals dit:

Privejet mark zuckerberg

Vliegen was nog nooit zo comfortabel met heerlijke leren stoelen, een ruime werktafel, persoonlijke bediening, een badkamer en bed.

Martin Garrix: wereldwijde superster en vliegen in stijl

Martin Garrix is de huidige nummer één DJ van de wereld. Dankzij die titel vliegt de Nederlander werkelijk de hele wereld over. De ene dag draait hij in Japan, om een paar dagen later het dak eraf te blazen in Miami, Rio de Janeiro, Sydney of ons eigen Amsterdam.

Al die Air Miles gaan je niet in de koude kleren zitten, zeker niet wanneer je continu door tijdzones gaat. In interviews gaf Garrix, echte naam Martijn Garritsen, aan dat hij altijd probeert met normale vluchten te gaan, maar dat het soms ‘niet anders kan’. Vervelend natuurlijk, want dan pakt hij gewoon een privévliegtuig naar zijn volgende bestemming.

Garrix gaf in het programma Valerio International een uniek kijkje in zijn wereld en privévliegtuig. Zoals je al zou verwachten: het is luxe waar je u tegen zegt. Leren stoelen, een tafel om op te werken en als hij wil slapen een bed. Heeft hij iets nodig, dan staat de persoonlijke crew voor hem klaar. Vliegen was nog nooit zo comfortabel!

Donald Trump: Air Force One of toch zijn eigen vliegtuig?

Als president van de Verenigde Staten heeft Donald Trump tegenwoordig Air Force One tot zijn beschikking, een privévliegtuig dat zo’n vier miljard dollar kost. Het vliegtuig is van alle gemakken voorzien, zwaar beveiligd en oogt van binnen eigenlijk niet eens als een vliegtuig. Air Force One heeft onder meer vergaderzalen, een eetkamer en slaapkamer voor de Amerikaanse president.

Air force one privevliegtuig

President Barack Obama aan boord van Air Force One in de vergaderkamer.

Hoewel Trump nu alleen nog gebruik zal maken Air Force One, had hij als zakenman voor zijn presidentschap al genoeg geld verdiend voor zijn eigen privéjet. Dat vliegtuig is zo mogelijk nog indrukwekkender dan Air Force One. Het vliegtuig is in elk geval net wat extravaganter dan de presidentiële kist.

Zo is een terugkerende factor in Trump Force One goud: op de deurknoppen, de riemen, het servies en ga zo maar door. Dat Trump een trots man is wisten we al en dat blijkt ook uit zijn inrichting. Alle kussens aan boord, van de stoelkussens tot de hoofdkussen in zijn slaapkamer, dragen het familiewapen. Om nog even duidelijk te maken van wie dit vliegtuig eigenlijk is prijkt de naam van Trump ook nog eens metershoog op de zijkant van de privéjet.

Na een lange reis zal zelfs the Donald moe zijn. Gelukkig kan hij zich opfrissen in zijn luxueuze badkamer aan boord, uiteraard met goud afgewerkt.

Waar veel sterren geheimzinnig zijn over hun privévliegtuig, pronkt Trump er graag mee. Check daarom ook deze rondleiding die zijn organisatie vijf jaar geleden gaf door het vliegtuig:

Beste van het beste: Airbus A380 van prins Al-Waleed van Saudi-Arabië

Voor veel mensen zal het bij dromen over een privévliegtuig blijven. Slechts een select groepje komt op een punt dat ze een dergelijk vliegtuig kunnen betalen, maar je hebt altijd baas boven baas. Vergeet de kinderspeeltjes van Mark Zuckerberg en Martin Garrix, het vliegtuig van prins Al-Waleed van Saudi-Arabië is andere koek.

Waar de meeste privévliegtuigen gemaakt zijn om kleine groepen mensen te vervoeren, kocht de Saudische zakenman doodleuk een Airbus A380 voor zichzelf. In het vliegtuig bevond zich onder meer en uitgebreide vergaderkamer met stoelen waarin je kunt verdwalen, een scala aan gouden ornamenten, een parkeerplaats voor zijn Rolls Royce en naar verluidt elektronische bidkleden waarop hij als praktiserend moslim altijd richting Mekkah zou bidden.

De privéjet zou de investeerder ongeveer 400 miljoen dollar gekost moeten hebben, maar volgens eigen zeggen was het vliegtuig al verkocht aan een andere partij voor het werd opgeleverd. Overigens wil dat niet zeggen dat hij nu als een sterveling economy class moet gaan vliegen, want Al-Waleed bezit ook nog eens een eigen Boeing 747, Hawker Siddeley 123 en Airbus A321.

Airbus A380 prins Al-Waleed

De kleine privévliegtuigjes van Martin Garrix en Mark Zuckerberg zijn kinderspel in vergelijking met de persoonlijke Airbus A380 van prins Al-Waleed.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Dutch Aviation Partner. Bij hen kun je zelf ook een privévliegtuig aanschaffen.

1 Comment

Leave a Response