Lifestyle

Zo vind je het juiste aas om te gaan karpervissen

Redactie MannenNieuws542 views
Zo vind je het juiste aas om te gaan karpervissen

Ben je op zoek naar een leuke hobby voor in de zomer en lijkt karpervissen je wel wat? Super leuk, maar dan moet je natuurlijk wel de juiste spullen hebben om goed te kunnen beginnen. En dan hebben we het niet alleen over uitrusting, maar ook vooral over het aas dat je gaat gebruiken. Dit is een erg belangrijk aspect van het karpervissen. Karpers zijn over het algemeen namelijk wat kieskeuriger dan andere vissen. In dit artikel vertellen we je wat je moet weten over de verschillende soorten aas voor het karpervissen!

Lokvoer om karpers aan te trekken

Lokvoer is eigenlijk gewoon een ander woord voor aas. Lokvoer voor een karper bestaat in diverse soorten en varianten. De meest populaire soorten zijn boilies, partikels en tijgernoten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een combinatie te maken van verschillende soorten lokvoer, zodat je ze allemaal uit kunt proberen. Welk aas effectief is, hangt namelijk van een hoop dingen af. Aspecten die hier invloed op hebben zijn bijvoorbeeld het water waar je in vist, het seizoen waarin je vist en de voedingsstoffen die het aas bevat. Ook de hengeldruk op het water waarin je gaat vissen is belangrijk om in de gaten te houden. Sommige soorten aas kunnen ook veel andere vissoorten aantrekken. Als je echt alleen karpers wil lokken, dien je hier rekening mee te houden bij het aanschaffen van lokvoer.

Wat zijn pop-up boilies?

Pop-up boilies worden momenteel veel gebruikt als aas voor het karpervissen. Ze zien er eigenlijk hetzelfde uit als reguliere boilies, alleen zinken ze niet en bevatten ze veel minder voedingsstoffen voor de karpers. In plaats van de vissen te lokken met voedingsstoffen moeten pop-up boilies het vooral hebben van hun visuele aantrekkingskracht en een sterke geur. Ook van pop-up boilies zijn er weer diverse varianten verkrijgbaar die allemaal verschillen in prijs en kwaliteit. Bij de goedkopere boilies zie je vaak dat het drijfvermogen nogal snel afneemt. Als je ‘s avonds of ‘s nachts gaat vissen wil je dat natuurlijk niet, want het aas moet wel goed zichtbaar zijn voor de karpers. Je hoeft ook niet meteen voor de allerduurste pop-up boilies te kiezen, een gemiddelde prijs is vaak gewoon goed. Als je nog twijfelt welk aas je het beste kunt gebruiken in jouw situatie, is het verstandig om advies te vragen bij een speciaalzaak. Dan weet je in ieder geval zeker dat je het juiste aas kiest!

Leave a Response