Lifestyle

Zo word je een alfaman: 7 tips!

Jaro1353 views
alfa-man

De alfa-man is de man onder de mannen. De man waarmee elke jongen bevriend wil zijn en de man waar alle vrouwen op vallen. Bij veel diersoorten, zoals bijvoorbeeld wolven, wordt deze rang volop erkend. Onder de mensen valt dit natuurlijk reuzeme, wij zijn een stuk verder ontwikkeld en in onze maatschappij is iedereen gelijk. Toch, zijn wij mannen stiekem jaloers op alfa-mannen. Hoe word je nu een alfa-man? Hieronder 7 tips!

1.    Wees echt

Veel mannen hebben er een handje van om ‘stoer’ te praten. Denk bijvoorbeeld aan het overdrijven van dingen, het verdraaien van verhalen en andere onzinnige opmerkingen. Als je een echte alfa-man wilt worden moet je dit vooral niet doen. Je bent meer waard als man. Toon respect voor iedereen en doe jezelf niet anders voor dan dat je bent.

2.    Wees niet arrogant

Als alfa-man wil je natuurlijk het alle slimst en het allerbest zijn, maar niemand is nu eenmaal perfect. Probeer dus niet te doen alsof je alles weet. Als je het bij het verkeerde einde hebt val je namelijk door de mand. En alfa-mannen vallen niet door de mand.

3.    Vechten is voor losers

Veel mannen denken dat de alfa-man een echte vechtersbaas is. Aangezien het in de dierenwereld wel zo werkt. Dit is in onze wereld echter verre van waar. Vechten is voor losers en hier los je niets mee op. Als kind kan het weleens gebeuren, maar als volwassen man is het niet cool als je geregeld in een vechtpartij beland. Ze zien je al komen op kantoor met een dikke wang…

alfa-man-2

Lees ook: Cocktails voor vrouwen? Dan ken je deze nog niet!

4. Topfit

We weten allemaal dat sporten gezond is. Ook als alfa-man is het belangrijk dat je fit bent. Natuurlijk omdat je er visueel sterker uit ziet, maar door te sporten voel je jezelf ook sterker. Je zit lekkerder in je vel en krijgt meer zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen is nu net een van de essentiële eigenschappen van de alfa-man.

5. Humor

Een echte alfa-man praat dus geen onzin en is niet arrogant. Een andere eigenschap van de alfa-man is humor. Een manier om te voorkomen dat anderen je uitlachen is lachen om jezelf. Een gezonde portie zelfspot is dus meer dan welkom voor de alfa-man. Daarnaast is iemand die veel lacht een stuk attractiever dan een serieus kijkend persoon.

6. Toon medeleven

Iemand die alleen maar aan zichzelf denkt is niet cool. Zorg er als alfa-man dus voor dat je ook om anderen geeft en dit ook laat merken. Als je geregeld andere mensen helpt, zul je zelf ook sneller door anderen geholpen worden. Hoewel je misschien denkt dat de alfa-man zelf alles kan en geen hulp nodig heeft, sla je hiermee volledig de plank mis. Iedereen kan af en toe wel wat hulp gebruiken, dus jij ook!

7. Wees gelukkig

Als laatste tip: Wees gelukkig! Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar we bedoelen vooral: wees blij met wat je hebt. Als alfa-man is het natuurlijk belangrijk om ambities te hebben en te streven naar de top, maar je moet ook blij zijn met wat je op dit moment hebt. Wees trots op jezelf en straal dit uit!

Ben jij een echte alfaman? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response