Lifestyle

Zo zet je lichaamstaal in om een perfecte eerste indruk te maken

Jaro1040 views
eerste-indruk

Een eerste indruk is hartstikke belangrijk. Met name tijdens spannende situaties als een eerste date of een sollicitatiegesprek is het essentieel dat je een goede eerste indruk maakt. Een goed begin is het halve werk! Een eerste indruk hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Zo spelen de dingen die je als eerste zegt een rol, de kleding die je draagt, maar ook je lichaamstaal. In dit artikel leggen we uit hoe je je lichaamstaal kunt gebruiken om een perfecte eerste indruk te maken!

Begroeting

De eerste indruk begint natuurlijk bij de begroeting. Vaak gebeurt dit door middel van een handdruk. Hoe geef je nu een goed hand? Zorg dat je altijd een stevige hand geeft. Je hoeft de hand van de andere persoon natuurlijk niet fijn te knijpen, maar een slap handje daar zit niemand op te wachten. Met een stevige handdruk toon je dat je een sterk karakter hebt.

stevige-hand

Oogcontact

Ook oogcontact is essentieel. Door de ander veelvoudig in de ogen te kijken, laat je andermaal zien dat je een sterk karakter hebt, maar daarnaast toon je op deze manier ook interesse. Vind je het lastig om in de ogen van je gesprekspartner te kijken? Maak dan gebruik van het volgende trucje: concentreer je op de oogkleur van de ander. Zo word je gedwongen om de ander in de ogen te kijken. Daarnaast kijk je tijdens deze handeling ‘geconcentreerd’, wat ook weer positief is.

Je gezicht

Maar het blijft niet alleen bij je ogen… Aan je hele gezicht moet te zien zijn dat je geïnteresseerd bent in je gesprekspartner. Probeer af en toe te lachen en knik als je het ergens mee eens bent.

Je armen

Veel mensen weten niet goed wat ze met hun armen of handen moeten doen. Het beste kun je je armen nonchalant langs je lichaam plaatsen. Zo voorkom je dat je ‘gestrest’ overkomt en daarnaast wordt dit gezien als een open houding. Vind je het lastig om je handen stil te houden? Betrek deze dan in de conversatie. Beeld met je handen dingen uit die je verteld. Laat vooral je handpalmen veel zien, zo toon je interesse en opnieuw… ‘open houding’!

lichaamshouding

Lees ook: Dit zijn de modetrends van 2018!

Schouders

Ook schouders zijn een belangrijk aspect van een goede houding. Sta rechtop, dit straalt zelfvertrouwen uit. Probeer daarnaast je schouders zoveel mogelijk te ontspannen, zo zal je vanzelf ook emotioneel ontspannen raken!

Let op de ander

Ken je het Engelse ‘Go with the flow’? Het is ook belangrijk om op de houding van je gesprekspartner te letten. Als hij bijvoorbeeld erg luidruchtig is, kan het helpen om zelf iets stiller en rustiger te zijn. Zo vullen jullie elkaar perfect aan en ontstaan er geen spanningen.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response