Wonen

Zo zorg jij voor goede verlichting in huis

Redactie MannenNieuws426 views
Zo zorg jij voor goede verlichting in huis

Ga je binnenkort verhuizen of je huidige huis opnieuw inrichten? Verlichting is ontzettend belangrijk in een woning, maar veel mannen onderschatten de impact hiervan. Ze kopen een paar praktische lampen bij de woonboulevard en vinden het vaak wel best. Klinkt dat je bekend in de oren? Wij vertellen je graag welke typen verlichting je écht in huis moet halen bij het inrichten van je woning, zodat je nooit in het donker zit. Commentaar van je vrienden op je donkere huis of je verlichting zal je in ieder geval niet meer krijgen.

Fijne sfeerverlichting

Bij jouw zithoek of eettafel wil je fijne, gezellige en vooral sfeervolle verlichting. Of je nu een avond met vrienden op de bank hangt en een biertje drinkt of dat je aan het avondeten zit met je partner, een goede sfeerlamp zal niet misstaan. Bij je zithoek kun je twee of meer vloerlampen plaatsen die goed bij elkaar passen. Boven je eettafel is het wel zo handig om een hanglamp te installeren die voldoende licht biedt om je eten te zien. Dit ligt dus gedeeltelijk aan de behuizing en voor een groter gedeelte aan wat voor type lichtbron erin past. Als je het veilig wilt aanpakken kun je het beste voor dimbare verlichting gaan op beide plekken.

Praktische verlichting

Praktische verlichting

Goede verlichting in huis is niet alleen belangrijk voor de sfeer, maar ook voor de veiligheid. Wanneer je niet thuis bent is het namelijk altijd verstandig een lampje in huis aan te zetten waarvan je weet dat het geen kwaad kan deze aan te laten. Zo kun je bijvoorbeeld wat inbouwspots door de woonkamer en de hal verspreiden welke je aan kunt laten bij afwezigheid. Daarbij is dit type verlichting ook nog eens ontzettend handig, want zo heb je gelijk grote delen verlicht met praktische lampen. Hier kun je nog wat sfeervolle verlichting aan toevoegen voor wat extra gezelligheid.

Voor de thuiswerkers

Ben je veel thuis aan het werk en heb je een apart kantoortje in kunnen richten? Dat is ideaal, want hier kun je voor zeer praktische en felle verlichting kiezen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je wakker blijft en dat je collega’s je goed zien wanneer je moet videobellen. Het ziet er niet heel professioneel uit op beeld als je in een donkere kamer aan het werk bent. Zorg dus voor wat goede kantoorverlichting met duurzame ledlampen waar je scherp van blijft gedurende je werkdag.

Leave a Response