Fashion

Zomerse overhemden – dit zijn de trends!

Danny Bijl1535 views
Oosters overhemd zomer 2016

Cocktails, strand en barbecues. De zomer is er weer, en dat betekent dat de truien thuis mogen blijven en we voor een licht geklede outfit kunnen gaan. Hou je look vooral ook spannend door te spelen met kleuren, snit en mouwlengtes. Met deze stijlgids met vijf tips voor je zomerse overhemden stel je een outfit samen die comfortabel én trendy is.

Hawaaïnse tropenkoorts

In 2016 zijn de hawaïprint overhemden met korte mouwen helemaal terug, en zelfs erg trendy in combinatie met basic jeans en sneakers. Zwarte hemden met een print van bloemen of bladeren doen het erg goed, maar ook de meer kleurrijke exemplaren zijn populair. Combineer je hawaïprint overhemd met een short in dezelfde print voor een ton-sur-ton look. Let wel: die laatste stijltip is alleen voor echte fashion durfals.

Hawaiaans overhemd zomer 2016

Grijze muis

Voor de zomer van 2016 trekken modeonterwerps volop de kaart van grijs. Als je denkt dat die kleur saai en kleurloos, think again. Voor een interessante outfit combineer je verschillende tinten grijs, zoals een lichtgrijs hemd met donkergrijze shorts en blazer, voor een look met dimensie. Grijze muizen waren nog nooit zo trendy.
Grijs

grijs overhemd zomer 2016

Oosterse inspiratie

Modeontwerpers deden zomer inspiratie op in het Verre Oosten, wat resulteerde in zijden stoffen en kleurrijke Oosterse bloemenprints. Ook aan de snit werd gedacht, met het zogenaamde Mao kraagje of de Mandarin collar, een rond kraagje zonder opstaande randen voor een instant Oosterse inslag voor je outfit. Combineer met zwart om de focus te houden op je overhemd. Een extra lang exemplaar doet erg goed met skinny jeans, en is perfect voor een avondje uit.

Oosters overhemd zomer 2016

Denim dudes

Jeans is een blijver in de modewereld, en ook deze zomer staat er denim op de modekaart. Speel op veilig met een short en sneakers, of maak het luxueus met een witte broek en loafers. Echte durvers combineren hun denim overhemd met een donkere jeansbroek, voor een 100% denim én trendy look.
Denim:

denim overhemd zomertrends 2016

Kopje onder in kleur

De trend werd al een tijdje toegepast voor kapsels (denk aan Jared Leto’s lange haren in 2015), en is nu ook doorgebroken in de modewereld. De dip dye, waarbij de onderkant van een overhemd in een andere kleur ‘gedipt’ wordt, creëert een interessant kleureffect, dat zowel simpel als elegant aandoet. Combineer met een chino of sobere jeans om de aandacht op je overhemd te vestigen.

gedipt overhemd zomer 2016

Zomerklaar

En jij, wat kies jij deze zomer? Van kleurrijke bloemenprints tot grijze overhemden en dip dyes, van Oosterse kraagjes tot stoere denim overhemden, de modewereld pakte weer uit met een stevig menu voor de zomer van 2016, zodat er voor fashion fan wel wat te vinden valt. Sla enkele nieuwe overhemden in, plan een avondje uit met je vrienden, en laat die zomer maar komen!

Alle afbeelingen zijn afkomstig van Van Tilburg. Check ook de zwembroeken trends van 2016.

Leave a Response