Sport

Zondag: De Klassieker Feyenoord – Ajax

Redactie MannenNieuws1342 views
Klassieker

De Klassieker, waar vele voetballiefhebbers al een hele poos naar uit kijken is aanstaande zondag. Het is de wedstrijd tussen de twee grootste rivalen in de Eredivisie, Feyenoord en Ajax. Feyenoord ontvangt Ajax in de eigen Kuip. Op het heilige gras in Rotterdam zal een van de spannendste wedstrijden van het jaar plaatsvinden. Ter voorbereiding op deze wedstrijd hebben wij de leukste weetjes voor je op een rij gezet:

Klassieker-weetjes

Met deze weetjes kun je indruk maken bij je vrienden. Ben je een voetballeek? Dan is het helemaal slim om onderstaande weetjes even door te nemen voor aanvang van de wedstrijd. Zo laat jij je vrienden versteld staan.

  • De wedstrijd Feyenoord – Ajax staat garant voor doelpunten. In het seizoen van 1960/1961 werd de grootste uitslag neergezet, het werd toen 9-5 voor de thuisclub. Ook de eerste wedstrijd in de Kuip eindigde in een doelpuntenfestijn: 7-3.
  • Op 3 maart 1973 zorgde Johnny Rep voor een unicum. Hij scoorde namelijk binnen een minuut in De Klassieker. Tot op de dag van vandaag is Rep de enige die binnen de minuut wist te scoren in dit duel.
  • De meest doeltreffende speler tijdens De Klassieker was Ruud Geels. Hij scoorde 5 keer voor Ajax. Mede door zijn 5 treffers won Ajax met 6-0 tegen Feyenoord.
  • De snelste rode kaart uit de historie van De Klassieker staat op naam van een absolute cultheld: Stefan Babovic. Hij moest na 43 minuten inrukken na een directe rode kaart. Leuk feitje over Stefan Babovic: Hij werd betaald door zijn vader omdat Feyenoord het salaris niet kon of wilde ophoesten.
  • Tijdens De Klassieker op 8 november 2015 werd de hartslag van het Legioen gemeten. De hartslag lag tijdens dit duel op 135.
  • Op het blog van KPN staan nog meer leuke Klassieker-weetjes om te vertellen aan je vrienden

Weet jij al hoe je de Klassieker Feyenoord-Ajax live kijkt?

Heb je FOX Sports Eredivisie van KPN?
Dan kijk je zondag 22 oktober om 14.30 uur de wedstrijd kanaal 221 of in HD op kanaal 227.

Nog geen FOX Sports Eredivisie?
Voor de vaste lage prijs van €7,50 /mnd kijk je FOX Sports Eredivisie bij KPN. Het pakket is maandelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan activeer je FOX Sports Eredivisie binnen 15 minuten via MijnKPN.

Leave a Response