Fashion

Zuid-Europese stijlvolle schoenen: 10 prachtige voorbeelden

David1381 views

Duitsers staan bekend om bratwürst en efficiëntie, Nederlanders om bloemen, Belgen om hun wafels en de Zuid-Europeaanse landen? Om hun mode! Met name in Italië en Spanje is de mode ver ontwikkeld en wanneer je ook Frankrijk meetelt als een Zuid-Europees land passen de Fransen ook thuis in dit rijtje.

Ook op het gebied van schoenen excelleren veel Zuid-Europese landen. De lente is inmiddels aangebroken en daarom vinden we het bij Mannennieuws.nl een goed moment om tien voorbeelden te geven van prachtige Zuid-Europeaanse schoenen die in geen enkele kledingkast zou misstaan.

1. Magnanni Cognac nette schoen

Deze Spaanse schoen is niet alleen stijlvol, maar ook net. Daarmee past de schoen met klassieke Cognac-kleur prima bij zowel een smart casual als nette outfit. Met behulp van de gespen kan de schoen los of strak worden aangetrokken naar gelang de voetvorm en het gewenste comfort, een pareltje!

2. Giorgo Bruciatio

Deze Giorgio Bruciatto is op het eerst gezicht erg vergelijkbaar met de Magnanni Cognac van nummer één, maar verschilt sterk in het type leer. Ook is de zool iets anders. Net als de Magnanni Cognac, is dit een veelzijdige schoen die bij meerdere soorten outfits gedragen kan worden. Het leer is iets minder glad, waardoor de schoen iets minder strak kan ogen.

3. Magnanni Caoba

Deze Magnanni Caoba valt direct op door de kleur van het leer. De donkere, niet-egale kleur oogt enigszins gebrand, wat de schoen laat opvallen op een stijlvolle manier. Ondanks de lichte kleurverschillen past de schoen dan ook goed onder een licht pak. Mooi detail is de uitloop van de veteropening van de schoen: typisch Zuid-Europees speels.

4. Giorgio Pacifico

Van de schoenen uit deze lijst is de Giorgio Pacifico één van de meer gedurfde modellen, maar hierdoor ook interessant. De schoen is stijlvol en past het beste bij een smart casual outfit. Vanzelfsprekend is het wel zaak om de kleur van broek of pantalon goed af te stemmen op de kleur van de Pacifico.

5. Giorgio Noce

Een trend die met name de laatste jaren groot is geworden, is die van een schoen die er enigszins ‘gebruikt’ uitziet. Dat is precies wat Giorgio met deze Noce voor elkaar krijgt door de neus van de schoen iets donkerder te maken. Wat ons betreft een erg interessante eigenschap.

6. Giorgio 10 G

Nog zo’n gedurfd model in deze lijst is de Giorgio 10 G. Niet alleen door het geschubde uiterlijk van de gehele schoen, maar ook de opvallende blauwe zool en houten hak. Deze schoen is misschien niet voor iedereen, maar stijlvol is hij in elk geval wel.

7. Magnanni Conac

Nog een schoen met een donkere neus is de Magnanni Conac. Toch is dat niet het meest opvallende aan de schoen. Wat ons direct opviel wat het bijna houtachtige uiterlijk van de schoen. Vernieuwend en interessant.

8. Magnanni Cuero

De Magnanni Cuero is op het eerste gezegd een traditionele nette schoen, maar kijk je wat verder dan vallen twee dingen direct op: wederom het bijna houtachtige uiterlijke en de twee opvallende lijnen dwars over de schoen. Het effect van deze lijnen is wat ons betreft verfrissend.

9. Giorgio Antracite

Ook de Giorgio Antracite is zo’n schoen waar je iets langer naar moet kijken om te zien dat het geen standaardmodel is. Wat opvalt is het enigszins geschubde antraciet leer. Het geeft de schoen een stijlvol, maar sterk karakter.

10. Magnanni Azul

De Magnanni Azul past bij alle outfits. De schoen heeft een duidelijk (smart) casual uiterlijk maar is tegelijkertijd net genoeg voor een pak. Het elastiek van de schoen zit bijzonder prettig rond de enkel.

Leave a Response