Automotive

Goedkoper autorijden: is dat wel mogelijk? 

Redactie MannenNieuws79 views
Goedkoper autorijden: is dat wel mogelijk? 

Het zal niemand zijn ontgaan dat autorijden de afgelopen jaren steeds duurder is geworden in ons land. Niet alleen als we kijken naar de verzekeringskosten, maar ook naar de kosten voor brandstof en onderhoud. Ook in aanschaf zijn veel auto’s stukken duurder geworden. Helaas zijn de meeste mensen niet in staat om hun auto voorgoed de deur uit te doen. Sterker nog: dat wil je ook niet. Een auto geeft zoveel vrijheid en het is iets waar je ook echt van kan genieten. Die enorme maandelijkse kostenpost is wel wat minder. Gelukkig is hier wel wat aan te doen. Goedkoper autorijden is namelijk werkelijk mogelijk. In dit artikel vertellen we hoe je dit dan precies aan moet pakken. 

Goedkoper tanken 

Goedkoop tanken? Dat lukt toch bijna niet met de huidige brandstofprijzen? Als je dit denkt, dan heb je het gelukkig mis. Het is inderdaad tegenwoordig niet eenvoudig om goedkoper te tanken, maar onmogelijk is het niet. Dat begint al bij het vinden van het goedkoopste tankstation. Wees je bewust van de uiteenlopende prijzen van de verschillende benzinestations bij jou in de buurt. Als je nooit echt op de prijs let, kan je al flink besparen door wat kritischer naar de tarieven te kijken en hierop jouw keuze te baseren. 

Ben je ergens waar je de omgeving niet kent? En heb je geen idee waar je überhaupt een tankstation kunt vinden? Laat staan de goedkoopste? Weet dan dat er verschillende apps zijn die je kunt downloaden. Met behulp van deze apps krijg je direct een overzicht van de dichtstbijzijnde tankstations te zien én ontvang je informatie over de prijzen van dat moment. Zo is het gemakkelijker om de voordeligste optie te vinden. 

Wist je dat je ook veel op brandstof kunt besparen door simpelweg je rijgedrag aan te passen? Probeer bijvoorbeeld vaker een constante snelheid te rijden en maak hierbij gebruik van cruise control. Laat ook eerder het gas los en let op de toeren die je maakt. Dit zijn simpele aanpassingen die al een groot verschil kunnen maken. 

Goedkoper tanken 

Rij in een kleinere auto 

Als je geen groot gezin hebt, is er eigenlijk geen enkele reden om een enorme auto te rijden. Wees je ervan bewust dat een grotere auto niet alleen in aanschaf veel duurder is, maar dat je hierbij ook meestal meer geld voor verzekeringen en motorrijtuigenbelasting moet betalen. Om nog maar te zwijgen over de grotere tank die om de haverklap gevuld moet worden. Je kunt dan ook eenvoudig geld besparen door simpelweg een kleinere auto te rijden. 

Kies voor een onderhoudsvriendelijke auto met een lange levensduur 

Sommige automerken zijn nou eenmaal betrouwbaarder dan andere. Zo zien we dat bepaalde automerken erom bekend staan meer onderhoud te vragen en over het algemeen een kortere levensduur hebben. Dan zijn er ook nog auto’s waar juist vrijwel nooit iets mee mankeert en die lang mee zullen gaan. Bekende voorbeelden zijn Lexus, Suzuki en Toyota. Als je dus op de lange termijn veel geld wil besparen, is het verstandig om voor deze degelijke merken te kiezen. 

Leave a Response