LifestyleSport

Spierpijn? Zo herstel je snel! 

Redactie MannenNieuws116 views
Spierpijn? Zo herstel je snel! 

Wanneer je besluit te gaan sporten ontstaat er bij veel mannen dezelfde reflex; de alles of niets modus wordt aangezet. Ze lopen bijna letterlijk te hard van stapel, waar ze de dag na deze uitputtingsslag de rekening van krijgen. De eerste stappen uit bed tonen het vaak direct aan; spierpijn! En niet zo’n beetje spierpijn, maar intense heftige spierpijn. Wist je dat spierpijn zelfs zulke heftige vormen kan aannemen dat je je er bijna grieperig door voelt? De grootste component voor herstel is tijd, maar er zijn ook andere zaken die toch een positieve invloed hebben op herstel na spierpijn. Welke dat zijn? Lees snel verder. 

Actief herstel 

Wellicht moet je er in eerste instantie niet aan denken, maar actief herstel is sterk aan te raden. Wanneer jij je lichaam weer langzaamaan in beweging brengt, zul je zien dat het bloed weer gaat stromen en het lichaam zichzelf als het ware ‘aan’ zet. Het gaat actiever werken aan het herstel van gescheurd spierweefsel (de oorzaak van de pijn), en het zorgt ervoor dat botten en gewrichten weer lekker soepel worden. Wandelen is een goed voorbeeld van actief herstel, maar ook een uurtje rustig zwemmen is perfect. Daarnaast kun je ook een rustige yoga of pilatesles gaan volgen. Dus blijf niet passief stilzitten maar kom rustig aan weer in beweging. Regent het? Ook bepaalde fitnessapparatuur kan zeer behulpzaam zijn. Denk aan een stepper fitness apparaat. Combineer het met een leuke serie, en voor je het weet ben je een uurtje verder! 

Massage 

Massage

Naast dat actief herstel uit beweging kan bestaan, kun je ook je lichaam laten masseren. Geef wel duidelijk bij de masseur aan dat je spierpijn hebt, zodat daar rekening mee gehouden kan worden. Maar een bindweefsel of sportmassage kan wel behoorlijk helpen. Verwacht niet direct dat de spierpijn over is, het kan na een massage juist eerst wel wat heftiger zijn. Drink veel water achteraf en geef je lichaam rust. Uiteindelijk zal de pijn dan sneller verzachten. Wist je dat de laatste generatie massagestoel ook massages geeft die vergelijkbaar zijn met die van een ervaren masseur? Hierin investeren is dan ook een perfect cadeau voor jezelf, en je huisgenoten zullen er ongetwijfeld ook zeer blij mee zijn. 

Kortom, een beetje spierpijn is wel te doen maar wanneer je écht spierpijn hebt wil je er het liefste zo snel mogelijk van af. Natuurlijk is tijd het allerbelangrijkste, maar er zijn zaken die het herstel wel kunnen bevorderen. Door hierin te investeren en rekening mee te houden zul je zien dat je weer snel vol energie aan een nieuwe work out kunt beginnen. Succes!

Leave a Response