Mannen kapselsUiterlijk

Korte kapsels mannen: 30 ideeën

Danny Bijl2561 views
losse-textuur-haarstijl-mannen

Sommige modetrends komen en gaan. Soms denken we hier nog aan terug met kromme tenen, maar vaak verdwijnen ze in de vergetelheid. Een trend is een modeverschijnsel, een gegeven dat het tijdsbeeld weergeeft. Dat zie je terug in hoe we ons kleden, maar uiteraard ook aan andere elementen. Je kapsel is een manier om datgene uit te dragen wat jou typeert. Voor mannen zijn er legio mogelijkheden van frisse of elegante kapsels

Haartrends korte kapsels

Kwaliteit is belangrijk als het om haartrends gaat. Hypes volgen kunnen goed uitpakken, maar kwalitatieve, tijdloze kapsels gaan langer mee. Pioniers zijn moedig en kunnen grensverleggend zijn, maar je moet je uiteraard ook prettig voelen bij je coupe. Een belangrijk gegeven is uitgaan van je gezichtsvorm. Los van de haartrend moet er dus worden gekeken welke vorm je hoofd heeft. Ook is persoonlijkheid belangrijk. Soms past een nonchalante look niet bij het type man. De haartrend die al enige jaren is ingezet is kort haar. We zetten 50 ideeën voor een kort kapsel op een rij.

Korte kapsel mannen

Als het gaat om korte kapsel mannen zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je haar smaakvol te laten stylen.

Disheveled look. De bovenkant is langer dan de zijkanten. Boven op het hoofd is het haar langer dan we de afgelopen jaren gewend zijn. De zijkanten zijn geknipt en niet bewerkt met een tondeuse. Om de Disheveled look goed uit te voeren is het beter geen gel, maar wax of mousse te gebruiken.

disheveled look kort mannenkapsel
Faux-hawk. Dit is een hanenkam. De zijkanten zijn opgeschoren en de bescheiden hanenkam siert de bovenkant van het hoofd.
faux hawk korte kapsels mannen

Fringe. Terug van weggeweest. Op de voorkant van je hoofd na is je kapsel erg kort. Een lok wordt lang gelaten. Een soort rommelige pony.
fringe kapsel kort mannen

Klassieke zijscheiding. Geen ingeschoren scheiding, maar netjes met de kam aangebracht. Zakelijk en betrouwbaar.
klassieke zijscheiding kapsel man

Undercut. De zijkanten goed kortgeschoren en bovenaan lang. Het lange haar moet strak naar achter gedragen worden. Het is een haarstijl die ook in de jaren twintig van de vorige eeuw erg hip was.
undercut korte kapsels mannen

Pompadour. In principe is de Pompadour net als de Undercut, alleen wordt het langere haar bovenop wat losser gedragen.
pompadour kort kapsel heren

Coupe de Selwyn. Dit is een Pompadour-stijl. Echter is het haar boven op het hoofd net zo lang, dat er met de hand doorheen gegaan kan worden.
coupe de selwyn mannenkapsel

Fade. De Fade, of Razor Fade, is opgeschoren haar, waarbij de randen niet zichtbaar zijn. Een mooi verloop is het resultaat.
razor fade mannenkapsel

Geschoren scheiding. Stijlvol een scheiding in het haar aanbrengen door middel van een ingeschoren scheiding.
geschoren scheiding mannenkapsel

Razor faded pompadour. Back to the thirties. Dit is een echte mambo-look. Een klassieke Pompadour met opgeschoren zijkanten.
geschoren scheiding mannenkapsel

Kort en naar voren. De haarlengte wordt wat voller geschoren om een mooi, tapered verloop te geven. Het langere haar wordt naar voren gestyled.
haar-naar-voren-kort-mannenkapsel

Losse textuur. Textuur kan worden behouden met kort haar. Zonder wilde styling, gewoon bijknippen en niet zoveel stylen voor een nonchalante look.
losse-textuur-haarstijl-mannen

Klassieke fade. Kort, haast doorschijnend onderaan en wat meer gevuld richting de bovenkant. Tegenwoordig ook in Hollywood weer hip.
klassieke-fade-kort-kapsel-man

Klassiek tapered. De lengte van je haar loopt geleidelijk in elkaar over via de nek en zijkanten.
klassiek-tapered-kapsel

Los-gestylde top. Zijkanten zijn kort geschoren en de bovenkant is middellang. De top is een kuif.
los-gestylde-top-kapsel

Tapered fading. Een los-gestylde top in een kortere versie. Met dus ook een kortere kuif.
tapered-fading

Undercut met geschoren zijkant en middellange gedekte top. Het haar bovenop mag best wat langer zijn. Stijl het met wax één richting op.
undercut-met-geschoren-zijkant-mannenkapsel

Losse styling. De zijkanten zijn kort geschoren en de bovenkant is medium. Deze losse haardos kan los gestyled worden.
losse-styling

Tapered met baard. Een tapered fading is supergoed te combineren met een baard. De tapering gaat over in de gezichtsbeharing.
tapered-met-baard-kapsel

Parted undercut. Een middellange bovenkant die gepaard gaat met een fading undercut aan de zijkanten en achterkant.
parted-undercut

Een elegante undercut. Het kent een erg elegante afwerking.
elegant-undercut

Kort krullend. De zijkanten mogen kort, maar niet teveel. Bovenop maag het haar flink vol zijn, zodat de bos krullen de aandacht trekt.
kort-krullend-mannenkapsel

Golvend. Met wax is kort haar goed te stylen in een golf-textuur.
kort-golvend-mannenkapsel

Gemillimeterd. Nog altijd trendy. Het is stoer en praktisch. Bovendien kan er met de tondeuse lijnen of figuren in het haar worden gecreëerd.
gemillimeterd-haar-man

Afro-American Curly. Een stijl voor donkere mannen met kroeshaar. De zijkanten opgeknipt en de bovenkant medium opgeknipt.
afro-american-curly-haarstijl-mannen

Shaved hairstyle. Met het faded-element het haar bewerken met een tondeuse. Alles is kort, maar met de fade ontstaat er een stijlvolle cut.
shaved-hairstyle-faded

Shaved curly top. Voor mannen met kroeshaar of dik krullend haar is dit een stijl die verzorgd, maar ook trendy overkomt.
shaved-curly-top

Comb-over. Niet enkel voor kalende mensen. Met een dot haar kun je deze over je haar kammen. De zijkanten dienen kortgeknipt te zijn voor de stoere, frisse look.

comb over mannenkapsel

Spiky. Faded haar met boven een spiky stijl. Jong en dynamisch.

spiky kort kapsel mannen

Classic slick-back. Een tapered Pompadour met voor een naar achter gestylde kuif voor het volume.

classic slick back kapsel man

Hipster. Faded aan één zijde en de andere zijde medium, net als de bovenkant. De bovenkant stylen naar één richting. Volume op de kruin behouden.

hipster kapsel mannen

Side-part cut. Gelijk met de undercut, alleen is deze extra kort. Een elegante scheiding voor mannen die niet teveel tijd kwijt willen zijn aan hun kapsel.

side part kort kapsel mannen

Korte kapsels mannen: tot slot.

Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om korte kapsels mannen. Veel voorkomend zijn de tapered en faded look. Het is afhankelijk van je smaak en je type persoonlijkheid, maar voor elke man is er een eigenzinnige of modieuze korte coupe beschikbaar. Welk type kapsel spreekt jou het meeste aan?

Bronvermeldingen afbeeldingen:

http://www.royalfashionist.com/official-mens-fashion-and-style-instagram-of-royal-fashionist/http://www.menshairstyletrends.com/45-top-haircut-styles-for-men/http://therighthairstyles.com/quiff-haircuts/http://www.stylishwife.com/2015/01/masculine-beard-styles-for-men-to-try-in-2015.htmlhttp://menshairstylesclub.com/comb-over-fade-haircut-line-men/http://www.menshairstylestoday.com/mens-fade-haircuts/http://www.modernsalon.com/hair-photos/hair-collections/Handsome-Men-with-Hot-Hair-180883681.htmlhttp://www.menshairstyletrends.com/15-fresh-mens-short-haircuts/http://www.mens-hairstylists.com/short-hairstyles-for-men/http://www.menshairstyletrends.com/21-medium-length-hairstyles-for-men/http://www.menshairstylestoday.com/classic-mens-hairstyles/http://menshairstylebuzz.com/popular-mens-hairstyles-2016/http://www.2014newhairstyles.com/mens-hairstyles-2014-2.html/mens-new-hairstyles-2014-40http://www.happyvilla.net/short-haircut-2016-2017-for-men-with-textures/http://fancyhaircuts.com/http://machohairstyles.com/undercut-hairstyles-for-men/37/http://stylendesigns.com/size-matters-60s-hair-trends/http://www.menshairstylestoday.com/military-haircuts/http://machohairstyles.com/best-black-curly-hairstyles/http://beautifulhairstylesideas.com/trendy-mens-haircuts-styles/http://www.menshairstyletrends.com/21-mens-hairstyles-for-curly-hair/http://www.menshairstylestoday.com/faux-hawk-haircuts-for-men/http://hairstraightenerbeauty.com/top-9-mens-hairstyles/http://feedinspiration.com/25-best-short-spiky-haircuts-for-guys/http://www.feedinspiration.com/best-short-haircuts-for-men-2015/http://www.mens-hairstylists.com/hipster-haircut/http://www.menshairstyletrends.com/15-best-short-haircuts-for-men/

Leave a Response