Mannen kapselsUiterlijk

Korte kapsels mannen: 30 ideeën

Danny Bijl9977 views

Sommige modetrends komen en gaan. Soms denken we hier nog aan terug met kromme tenen, maar vaak verdwijnen ze in de vergetelheid. Een trend is een modeverschijnsel, een gegeven dat het tijdsbeeld weergeeft. Dat zie je terug in hoe we ons kleden, maar uiteraard ook aan andere elementen. Je kapsel is een manier om datgene uit te dragen wat jou typeert. Voor mannen zijn er legio mogelijkheden van frisse of elegante kapsels

Haartrends korte kapsels

Kwaliteit is belangrijk als het om haartrends gaat. Hypes volgen kunnen goed uitpakken, maar kwalitatieve, tijdloze kapsels gaan langer mee. Pioniers zijn moedig en kunnen grensverleggend zijn, maar je moet je uiteraard ook prettig voelen bij je coupe. Een belangrijk gegeven is uitgaan van je gezichtsvorm. Los van de haartrend moet er dus worden gekeken welke vorm je hoofd heeft. Ook is persoonlijkheid belangrijk. Soms past een nonchalante look niet bij het type man. De haartrend die al enige jaren is ingezet is kort haar. We zetten 50 ideeën voor een kort kapsel op een rij.

Korte kapsel mannen

Als het gaat om korte kapsel mannen zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je haar smaakvol te laten stylen.

Disheveled look. De bovenkant is langer dan de zijkanten. Boven op het hoofd is het haar langer dan we de afgelopen jaren gewend zijn. De zijkanten zijn geknipt en niet bewerkt met een tondeuse. Om de Disheveled look goed uit te voeren is het beter geen gel, maar wax of mousse te gebruiken.

Disheveled look
Faux-hawk. Dit is een hanenkam. De zijkanten zijn opgeschoren en de bescheiden hanenkam siert de bovenkant van het hoofd.

Faux-hawk

Fringe. Terug van weggeweest. Op de voorkant van je hoofd na is je kapsel erg kort. Een lok wordt lang gelaten. Een soort rommelige pony.

Fringe

Klassieke zijscheiding. Geen ingeschoren scheiding, maar netjes met de kam aangebracht. Zakelijk en betrouwbaar.
Klassieke zijscheiding

Undercut. De zijkanten goed kortgeschoren en bovenaan lang. Het lange haar moet strak naar achter gedragen worden. Het is een haarstijl die ook in de jaren twintig van de vorige eeuw erg hip was.
Undercut

Pompadour. In principe is de Pompadour net als de Undercut, alleen wordt het langere haar bovenop wat losser gedragen.
Pompadour

Coupe de Selwyn. Dit is een Pompadour-stijl. Echter is het haar boven op het hoofd net zo lang, dat er met de hand doorheen gegaan kan worden.
Coupe de Selwyn

Fade. De Fade, of Razor Fade, is opgeschoren haar, waarbij de randen niet zichtbaar zijn. Een mooi verloop is het resultaat.
Fade

Geschoren scheiding. Stijlvol een scheiding in het haar aanbrengen door middel van een ingeschoren scheiding.
Geschoren scheiding

Razor faded pompadour. Back to the thirties. Dit is een echte mambo-look. Een klassieke Pompadour met opgeschoren zijkanten.
Razor faded pompadour

Kort en naar voren. De haarlengte wordt wat voller geschoren om een mooi, tapered verloop te geven. Het langere haar wordt naar voren gestyled.
Kort en naar voren

Losse textuur. Textuur kan worden behouden met kort haar. Zonder wilde styling, gewoon bijknippen en niet zoveel stylen voor een nonchalante look.
Losse textuur

Klassieke fade. Kort, haast doorschijnend onderaan en wat meer gevuld richting de bovenkant. Tegenwoordig ook in Hollywood weer hip.
Klassieke fade

Klassiek tapered. De lengte van je haar loopt geleidelijk in elkaar over via de nek en zijkanten.
Klassiek tapered

Los-gestylde top. Zijkanten zijn kort geschoren en de bovenkant is middellang. De top is een kuif.
Los-gestylde top

Tapered fading. Een los-gestylde top in een kortere versie. Met dus ook een kortere kuif.
Tapered fading

Undercut met geschoren zijkant en middellange gedekte top. Het haar bovenop mag best wat langer zijn. Stijl het met wax één richting op.
Undercut met geschoren zijkant en middellange gedekte top

Losse styling. De zijkanten zijn kort geschoren en de bovenkant is medium. Deze losse haardos kan los gestyled worden.
Losse styling

Tapered met baard. Een tapered fading is supergoed te combineren met een baard. De tapering gaat over in de gezichtsbeharing.
Tapered met baard

Parted undercut. Een middellange bovenkant die gepaard gaat met een fading undercut aan de zijkanten en achterkant.
Parted undercut

Een elegante undercut. Het kent een erg elegante afwerking.
Een elegante undercut

Kort krullend. De zijkanten mogen kort, maar niet teveel. Bovenop maag het haar flink vol zijn, zodat de bos krullen de aandacht trekt.
Kort krullend

Golvend. Met wax is kort haar goed te stylen in een golf-textuur.
Golvend

Gemillimeterd. Nog altijd trendy. Het is stoer en praktisch. Bovendien kan er met de tondeuse lijnen of figuren in het haar worden gecreëerd.
Gemillimeterd

Afro-American Curly. Een stijl voor donkere mannen met kroeshaar. De zijkanten opgeknipt en de bovenkant medium opgeknipt.
Afro-American Curly

Shaved hairstyle. Met het faded-element het haar bewerken met een tondeuse. Alles is kort, maar met de fade ontstaat er een stijlvolle cut.
Shaved hairstyle

Shaved curly top. Voor mannen met kroeshaar of dik krullend haar is dit een stijl die verzorgd, maar ook trendy overkomt.
Shaved curly top

Comb-over. Niet enkel voor kalende mensen. Met een dot haar kun je deze over je haar kammen. De zijkanten dienen kortgeknipt te zijn voor de stoere, frisse look.

Comb-over

Spiky. Faded haar met boven een spiky stijl. Jong en dynamisch.

Spiky

Classic slick-back. Een tapered Pompadour met voor een naar achter gestylde kuif voor het volume.

Classic slick-back

Hipster. Faded aan één zijde en de andere zijde medium, net als de bovenkant. De bovenkant stylen naar één richting. Volume op de kruin behouden.

Hipster

Side-part cut. Gelijk met de undercut, alleen is deze extra kort. Een elegante scheiding voor mannen die niet teveel tijd kwijt willen zijn aan hun kapsel.

Side-part cut

Korte kapsels mannen: tot slot.

Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om korte kapsels mannen. Veel voorkomend zijn de tapered en faded look. Het is afhankelijk van je smaak en je type persoonlijkheid, maar voor elke man is er een eigenzinnige of modieuze korte coupe beschikbaar. Welk type kapsel spreekt jou het meeste aan?

Leave a Response