Automotive

Zo bescherm je je auto tegen inbraak

Redactie MannenNieuws125 views
Zo bescherm je je auto tegen inbraak

Het is algemeen bekend dat als de dagen korter worden de kans op inbraken groter wordt. Daarbij gaat het niet alleen over woningen, maar ook over auto’s. Je moet er toch niet aan denken dat je ’s ochtends de auto wil pakken om naar je werk te gaan en je trotse bezit verdwenen is. Of de dure accessoire die je net hebt aangeschaft. Nu is het uiteraard zo dat je niet alles kunt voorkomen. Als een crimineel het op jouw auto heeft voorzien, is de kans groot dat hij daarin slaagt. Wat kun je wel doen? Het criminelen zo moeilijk maken. Dat doe je met de vijf tips uit dit artikel.

De goede parkeerplaats

Verplaats jezelf even in een autodief. Voor welk voertuig zou jij kiezen voor een auto inbraak? De wagen die ergens in een donker hoekje staat of een auto die op een goed verlichte parkeerplaats is neergezet? Juist, dan kies je voor de auto die in een donker hoekje staat. Je bent dus slim bezig als je je auto op een goed verlichte plek neerzet. Het is helemaal top als deze plek ook nog eens redelijk druk is. Een doorgaande weg is ideaal.

Leg geen uitnodigingen in de auto

Als een autodief door de autoruit naar binnen kijkt en een smartphone, tablet en portemonnee ziet liggen, is de keuze voor hem snel gemaakt. Hij heeft zijn slachtoffer gevonden. Maak het criminelen dus niet te makkelijk. Door geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen, en al helemaal niet in het zicht, hebben ze nauwelijks een reden om in te breken.

Zorg voor een goed alarm

Zorg voor een goed alarm

Een ander belangrijk punt is om een goedgekeurd alarmsysteem of een stuurslot te gebruiken. Als criminelen willen inbreken, doen ze dat toch wel. Op het moment dat ze de zijruit intikken en worden weggeblazen door een alarm, slaan ze vaak op de vlucht. En met een stuurslot voorkom je dat de dief of dieven er met je auto vandoor kunnen gaan.

Sluit de auto altijd af

Even snel bij het tankstation naar binnen om wat te drinken te kopen. Daar ben je wel aan toe nu de temperatuur ruim boven de 30 graden is. Je laat het raam open staan om nog voor enige verkoeling te zorgen. Je komt terug met je flesje water en je autoradio is weg. Het bovenstaande voorbeeld komt helaas vaak voor. Het is dan ook noodzakelijk om altijd alle ramen en deuren te sluiten, ook als je maar even weg bent. Een inbreker heeft maar heel kort nodig om zijn slag te slaan. Dit voorkom je door alles goed af te sluiten.

Vertrouw niemand

Dit komt misschien een beetje treurig over, maar is wel de harde realiteit. Het is niet dat niemand te vertrouwen is, maar neem geen onnodig risico. Trap er niet in als een vriendelijk ogend persoon zegt wel even op je auto te letten. Ook hier is het belangrijk om het voertuig goed af te sluiten.

Leave a Response