LifestyleUiterlijk

Welke manier van scheren past het best bij mij?

Redactie MannenNieuws209 views
Welke manier van scheren past het best bij mij?

Het is iets waar wij mannen niet aan ontkomen, het scheren dan wel verzorgen van je gezichtshaar. Dit kan echter op vele manieren worden gedaan. Welke methode je kiest heeft een degelijk effect op het eindresultaat. In deze blog zullen we de verschillende scheermethodes bespreken en tips geven per baardtype. Zo weet je straks welke scheermethode het best bij jouw gezichtshaar past.

De verschillende scheermethodes

Zoals aangegeven zijn er verschillende manieren om je baard bij te werken. In de basis zijn er 4 manieren. Zo is er de authentieke manier met een straight razor, ook wel open scheermes genoemd. Dit is een methode die vaak wordt gebruikt door barbiers en vergt flink wat oefening. Wanneer je dit scheermes echter eenmaal de baas bent, wordt het door velen wel gezien als de ultieme manier van scheren. De vlijmscherpe mesjes van een straight razor zorgen namelijk voor een glad scheerresultaat en verminderde huidirritatie na het scheren.

Ook kun je kiezen voor een safety razor. Deze methode maakt net als de straight razor gebruik van vervangbare mesjes, alleen is de kans dat je je bezeerd een stuk kleiner. Je kunt deze methode eigenlijk zien als een combinatie van het klassieke barbiersmes en de tegenwoordig populaire razors voor mannen met meerdere messen.

Dan heb je nog de bekende wegwerpmesjes van merken als Gilette of Boldking. Het gros van de mensen scheert zich middels deze methode. Dit komt omdat het een vrij fool-proof methode is en dus ook voor de beginnende scheerder een interessante optie is.

Tot slot kun je kiezen voor een elektrisch scheerapparaat of trimmer. Als scheergemak het belangrijkste voor jou is, dan is dit de optie voor jou. Door je op deze manier te scheren ben je namelijk weinig tijd kwijt. Een nadeel is echter dat je niet precies te werk kunt gaan. Voor de gladste resultaten is de methode dus minder geschikt.

Welke scheermethode past het beste bij jou?

Nu je weet welke manieren er zijn om je baard te scheren is het tijd om te ontdekken wat het beste bij jou past.Ten eerste moet je kijken naar welk eindresultaat je wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld je baard onderhouden of wil je een glad gezicht hebben? Hieronder zullen we je tips geven hoe je beide resultaten het beste kunt aanvliegen.

Voor een goed onderhouden baard is het belangrijk dat je deze regelmatig bijknipt en trimt. Zo zorg je dat je er verzorgd uit blijft zien. Het zal je niet verbazen, maar voor het trimmen van je baard kun je enkel een elektrische trimmer gebruiken. Zo krijgt je haar namelijk overal dezelfde lengte en voorkom je onregelmatigheden. Wanneer je je haar trimt is het belangrijk dat je dit doet tegen de richting van je haren in. Hierdoor verwijder je overtollige haren namelijk beter.

Wanneer je een glad resultaat wilt kun je kiezen uit alle bovengenoemde alternatieven. Voor het gladste eindresultaat is de straight razor de beste keuze. Om hier goed mee te kunnen scheren is het echter wel belangrijk dat je goed oefent van te voren.

Welke scheermethode past het beste bij jou

Tips voor een beter scheerresultaat

Naast de juiste scheermethode, zijn er nog enkele andere tips die je kunt gebruiken voor een optimaal scheerresultaat.

  1. Zorg voor een schone huid

Wanneer je je gaat scheren is het belangrijk dat je de huid eerst goed reinigt. Hiervoor kun je een cleanser of face scrub gebruiken. Verder is het aan te raden om dit af te spoelen met warm water. Zo worden de haartjes zachter en gaat het scheren gemakkelijker. Door je gezicht te reinigen verwijder je dode huidcellen en mogelijk vastgegroeide haren.

  1. Schone huid, schoon mes

Naast een schone huid is het belangrijk dat je scheermes goed gereinigd voor gebruik. Een vies mes kan namelijk voor onregelmatigheden zorgen en leiden tot huidirritaties. Reinig je mes daarom na elke scheerbeurt en spoel hem ook even om voordat je te werk gaat.

  1. Scheerschuim is key

Het gebruik van scheerschuim is zeer belangrijk voor een mooi resultaat. Echter is het ene scheerschuim het andere niet. Sommige varianten bevatten namelijk stoffen die niet geschikt zijn voor ieder huidtype. Let daarom goed op hoe jouw huid reageert op het schuim en wissel als je last krijgt van irritaties.

  1. Scheer je in de ochtend

In de ochtend is je huid het meest soepel. Dit komt omdat het helemaal ontspannen is van de voorgaande nacht. Zoals eerder vermeld maakt een soepele en ontspannen huid het scheren een stuk eenvoudiger. 

Leave a Response