Automotive

5 opties die het mogelijk maken om tóch in je droomauto te rijden

Redactie MannenNieuws1611 views
5 opties die het mogelijk maken om tóch in je droomauto te rijden

Heb jij een droomauto waar je dolgraag in zou willen rijden? Waarschijnlijk hangt er een flink prijskaartje aan die auto en lijkt de mogelijkheid om er ooit in te kunnen rijden ver weg. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn, want waar een wil is, is een weg. We bespreken verschillende manieren waarop het tóch mogelijk is om in je favoriete auto te rijden.

Kopen of afbetaling

De beste manier om aan je favoriete auto te komen, is natuurlijk om ervoor te sparen. Maar dan kan het nog wel even duren voordat je voldoende geld bij elkaar hebt. Om zo’n aankoop dan toch mogelijk te maken, is het bij verschillende aanbieders mogelijk om een auto te kopen op afbetaling. Je hoeft dan niet het hele aankoopbedrag in één keer paraat te hebben. In plaats daarvan spreid je je betaling uit over meerdere termijnen. Houd er wel rekening mee dat je hierdoor duurder uit bent dan wanneer je de auto in één keer afrekent en dat dit als een lening te boek gaat bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).

Geld lenen

Een alternatief voor bovenstaande, is om geld te lenen om de auto in één keer te kunnen betalen. Vervolgens betaal je dan in termijnen de lening af. Ook dan betaal je meer terug dan je leent en ben je dus duurder uit dan wanneer je de auto in één keer met je eigen geld betaalt.

Private lease

Private lease

Mogelijk kun je jouw droomauto ook als leaseauto krijgen. Dan hoef je hem niet te kopen, maar kun je een contract afsluiten om er een aantal jaren in te rijden. Het voordeel hiervan is ook dat alles behalve de brandstof inbegrepen is bij de prijs: de verzekering, de wegenbelasting, het onderhoud, schadereparatie en hulp bij ongelukken of autopech. Zorg er wel voor dat het maandbedrag binnen je maandelijkse financiële mogelijkheden past en houdt er rekening mee dat een leasecontract niet zomaar voortijdig te verbreken is.

Shortlease

Hoef je jouw droomauto helemaal niet voor ‘vast’, maar wil je er gewoon een tijdje in kunnen rijden? Dan kun je ook shortlease overwegen. Dat is vergelijkbaar met private lease, maar dan voor kortere periodes vanaf één maand. Het voordeel daarvan is dat je niet lange tijd vastzit aan de maandelijkse kosten van een leasecontract.

Huren

Wil je maar een paar dagen of zelfs slechts één dag in je droomauto kunnen rondrijden? Gun het jezelf dan om de auto in kwestie voor korte tijd te huren. Zo kun je er toch van proeven, zonder dat je echt handen vol geld kwijt bent. Vergelijk wel de kosten van het huren met de kosten van shortlease om te bepalen waarmee je het goedkoopst uit bent.

Jouw droomauto is dus dichterbij dan je denkt. En natuurlijk moet je jezelf ook wat gunnen in je leven, zo lang je jezelf maar niet in de financiële problemen steekt.

Leave a Response