Eten & Drinken

Recepten voor echte mannen cocktails

Tom van Pinxteren760 views
Mannen cocktail

Mannen en cocktails zijn meestal niet de beste combinatie. Over het algemeen denk je dan toch eerder aan bier. Toch is deze gedachtegang onterecht. Er zijn wel degelijk cocktails voor echte kerels. Het zijn krachtige dranken zonder al te veel poespas en zeker niet te zoet. In dit artikel bespreken we een aantal van de recepten voor een echte cocktail avond met je vrienden.

Een Old Fashioned

Een echte mannen drank is natuurlijk whisky. Daarom is een Old Fashioned een echte mannen cocktail. Dit zijn de ingrediënten die er doorheen gaan:

60 ml bourbon of Rye whisky

10 ml suikersiroop

3-5 druppels Angostura bitter

Een schijfje citroen

Neem een glas met een dikke bodem. Stop de siroop erin en voeg de druppels bitter toe. Voeg vervolgens de bourbon of Rye whisky toe. Bourbon zorgt voor een zoetere smaak en Rye whisky voor wat meer pit. Roer het geheel door elkaar. Knijp de citroen uit in het glas en versier het glas ermee. Eventueel kan je nog een ijsblokje toevoegen. Dit drankje valt zeker onder de sterke cocktails voor echte mannen.

Cocktails voor mannen

Whisky Ginger Ale

Echte mannen gaan geen uren besteden aan een cocktail. Het moet sterk, lekker en snel klaar zijn. Dan is dit recept ideaal:

50ml whisky

150ml ginger ale

Limoensap

Limoen

IJs

Vul een glas drinken met klontjes ijs. Stop de whisky en ginger ale toe. Strooi wat druppels limoensap eroverheen. Maak het geheel af met een schuifje limoen op de rand. Een simpele, snelle en lekkere mannencocktail!

Mannen ginger ale cocktail

007 Wodka Martini 

Shaken, not stirred. Als iemand een echte man is dan is het James Bond wel. Het was zijn bekende uitspraak die de Wodka Martini wereldwijde bekendheid gaf. Gek genoeg moet het originele drankje juist niet geschud worden maar geroerd. Dit zijn de ingrediënten voor een echte 007 Wodka Martini:

90ml wodka 

Een dop droge vermout

Citroenschil 

IJs

Pak een martini glas en doe hier een beetje water en droge vermout in. Stop 90ml wodka en 4 ijsblokjes in een shaker. Schud het geheel ongeveer 30 seconde door elkaar. Giet de wodka af in het glas zonder het ijs. Knijp de citroenschil uit en prik hem vervolgens op een stokje voor in het glas.

Cocktail 007 voor mannen

Tom Collins

In artikel over cocktails voor mannen kan een gin variant niet ontbreken. De Tom Collins lijkt een beetje op een gin-tonic, maar heeft een zoetzure smaak. Je hebt nodig:

45 ml gin

30ml citroensap

15ml suikersiroop

60ml sodawater

2 citroen partjes

IJs

Eert vul je een shaker met ijs. Vervolgens voeg je de gin, citroensap en suikersiroop toe. Blijf schudden toe het koud aanvoelt. Schenk het mengsel in een glas gevuld met ijs. Vervolgens giet je er sodawater bij. Versier het glas met de partjes citroen.

Cocktail Tom Collins

Whisky sour

Oké, nog één whisky-cocktail om mee af te sluiten. Het is een uitdaging, maar mits in goede balans is het een heerlijke cocktail. Het drankje stamt al uit 1862. Dit zijn de ingrediënten:

60 ml bourbon

30 ml citroensap

15 ml suikersiroop

1 scheut angostura bitter

1 ei

Een dunne sinaasappelschil

Ijs

Schenk 60 ml bourbon in een glas. Doe er 30 ml citroensap bij. Voeg vervolgens 15 ml suikersiroop toe en een paar druppels angostura bitter toe. Doe het eiwit erbij en schut het vervolgens zonder ijs flink door elkaar. Vervolgens doe je het ijs erbij en schud je het nog een keer kort. Garneer het geheel met du geschilde sinaasappelschil.

Whisky sour mannen cocktail

De cocktails zijn stuk voor stuk sterke recepten voor echte mannen. Natuurlijk mogen de dames ook meegenieten van deze heerlijk drankjes. Heb je de smaak goed te pakken? In het volgende artikel lees je over heerlijke Bacardi cocktails!

Leave a Response