Eten & Drinken

Top 5 Bacardi cocktails

Redactie MannenNieuws926 views
Top 5 Bacardi cocktails

Met Bacardi maak je de lekkerste cocktails. Het merk heeft inmiddels zoveel varianten van de klassieke rum op de markt gebracht, dat elke fles bij een andere cocktail past. Benieuwd welke cocktails jij kunt maken met een fles Bacardi? In dit artikel leer jij hoe je de top 5 Bacardi cocktails kunt maken en welke variant van de bekende rum je daarvoor nodig hebt. 

5. Ocho Old Fashioned

Op plek nummer vijf staat de Old Fashioned cocktail. Een echte klassieker uit het jaar 1900. Deze cocktail wordt vaak met whisky gemaakt maar hij is ook heerlijk met de Bacardi Reserva Ocho dark rum. 

De Ocho Old Fashioned maak je als volgt: mix 50 ml Bacardi Reserva Ocho Rum met 2 scheutjes Angostura Bitters en 100 gram suiker. Mix dit goed door elkaar en vul een glas met ijsblokjes. Schenk de mix in het glas en garneer het met een sinaasappelschil. 

4. Pina Colada

Bij wie is de Pina Colada niet geliefd. Met deze zomerse cocktail waan je je direct op het strand. De cocktail werd in 1954 bedacht in Puerto Rico en is daar sindsdien de nationale drank. 

Hoe maak je deze cocktail nou? Je hebt 30ml Bacardi Carta Blanca nodig. Dit mix je met 30ml kokosmelk, 1 lepel gecondenseerde melk en 30ml ananassap. Gebruik een shaker om het te mixen, vul een groot glas met ijsblokjes en schenk daar de mix in. Garneer het met wat stukjes ananas en je cocktail is klaar!

3. Pineapple Fusion

We blijven bij de ananas cocktails met de Pineapple Fusion. Deze exotische, zoete drank is een heerlijke cocktail voor in de zomer. Om  deze cocktail te kunnen maken heeft Bacardi de Pineapple Fusion op de markt gebracht. Deze rum met ananas extracten heeft een twist van kokos. 

Het recept is simpel: mix 50ml van de Bacardi Pineapple Fusion met 100ml sinas. Doe ijsblokjes in je glas en garneer het drankje met een stukje ananas. 

2. Bacardi Mojito

Bacardi Mojito

Hij is fris, simpel om te maken én hij ziet er goed uit: de Mojito. Het is een echte zomerse drank en inmiddels een klassieker op de cocktail menu kaart. 

Voor het maken van een Mojito heb je niet veel nodig. Deze cocktail wordt gemaakt met 50ml Bacardi, 60ml bruiswater, 15ml limoensap en 2 theelepels suiker. Doe er 12 blaadjes verse munt doorheen en mix het geheel. Vul je glas met crushed ijs en je Mojito is ready!

Geen zin om hem zelf te maken? Deze cocktail is inmiddels zo populair dat Bacardi de drank ook voorgemixt verkoopt. Scheelt tijd!

1. Baco

Met stipt op nummer 1 staat natuurlijk de baco. Als er namelijk iets voor elkaar gemaakt is, dan is het wel Bacardi en cola. Deze mix bestaat al meer dan een eeuw en vindt zijn oorsprong in Havana. 

Het maken van dit drankje is vrij simpel. Mix 50ml Bacardi Carta Blanca met 100ml koude cola. Gooi er wat ijsblokjes bij en een paar partjes limoen en je mix is klaar. Wil je graag een Cuba Libre? Gebruik dan Bacardi Carta Oro in plaats van de Carta Blanca. 

Hopelijk heeft dit artikel je genoeg inspiratie gegeven om een heerlijke cocktail met Bacardi te maken. Nu het weer lekkerder weer wordt, is een cocktailavond tijdens een BBQ echt een aanrader! Benieuwd wat de fanatieke griller dit jaar op de BBQ gooit? Lees hier ons artikel met dé BBQ trends voor 2021

Leave a Response