Eten & Drinken

Barbecue trends 2021

Tom van Pinxteren844 views
Barbecue trends

De Barbecue trends van 2021 zijn weer bekend. Het wordt langzaam steeds mooier weer. Dat betekent dat er weer in de tuin gekokkereld gaat worden. Wat verwachten ze van de fanatieke griller deze zomer? In dit artikel geven we je de BBQ-trends van dit jaar. Je zal zien dat het gedeeltelijk een voortzetting van de trends van vorig jaar is.

Groenten

In 2020 was deze BBQ-trend al aan het opkomen. Groentes zijn steeds vaker een populair gerecht op grill. Het gaat verder dan enkel een maiskolf of een champignon. Zelfs spruiten zijn een geliefde snack voor de barbecue aan het worden. De vegetariërs hoeven beslist niet meer thuis te blijven deze zomer. Naast dat mensen ervoor kiezen voor dierenwelzijn zijn er tegenwoordig ook mensen die meer klimaat neutraal willen eten. Natuurlijk eet je het ook gewoon omdat groente van de barbecue erg lekker is.

Rookovens

Wederom een van de barbecue trends die in 2020 al is begonnen. Een rookkast is steeds vaker terug te vinden bij de grillkoning. Het is mogelijk om een BBQ met ingebouwde rookkast te kopen. Zo kan er op een heerlijk manier vlees of vis bereid worden. Het is uitdagend en lekker. Als je gaat roken, zorg dan wel dat je goed voorbereid bent. Het is namelijk een techniek die je moet leren.

De Barbecueworst is terug

Na een periode waarin grote stukken vlees terrein wonnen, verdween het simpelere vlees een beetje uit beeld.  Daar komt deze zomer verandering in. Worst wordt weer een populair gerecht op de barbecue. Het gaat om een hogere kwaliteit dan de traditionele stukjes vlees. Worsten met landen thema’s of bereid met speciale kruiden, winnen terrein. Ook zijn er echt diehard barbecueliefhebbers die zelf hun worst maken en spelen met smaken. 

Hamburgers

De hamburger is ook helemaal terug. Een van de BBQ-trends in 2021 is de hamburger. Niet een simpele burger natuurlijk. De trend wordt om spectaculaire gerechten te maken. De hamburgers gaan op luxebroodjes met bijzondere toppings. Dressings, soorten kaas, paddenstoelen, er is zoveel te verzinnen om van een broodje iets bijzonders te maken. De hamburger mag niet ontbreken op de BBQ in 2021.

Gadgets 

De apparatuur blijft zich ontwikkelen. Grillen kan tegenwoordig op de graden precies. Je telefoon is via apps gewoon een gereedschap van je Barbecue. Ook deze trend is al in 2020 ingezet. Dit zal zich in 2021 alleen nog maar meer doorzetten. Barbecueën is door gadgets enorm ontwikkelt. Daarom is er zoveel mogelijk qua gerechten. Natuurlijk is er ook niks mis met een ouderwetse wegwerp barbecue. De gadgets zijn voor de mensen die op een hoger niveau in de tuin willen kokkerellen.

De barbecue trends van 2021 zijn veelal een voortzetting van die in 2020. Toch zijn er een aantal nieuwe ontwikkelingen. Klassiekers zoals de hamburger en de barbecueworst keren terug in een luxere variant. Na het eten moet er schoongemaakt worden. Daarom lees je in het volgende artikel hoe je de barbecue het best behandeld na gebruik.

Leave a Response